Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nastase, ferit din nou de Justitie de deputatii PSD si reprezentantul minoritatilor

Propunerea PDL de a trimite plenului Camerei Deputatilor un raport favorabil inceperii urmaririi penale a lui Nastase a fost respinsa de Comisia Juridica, cu 9 voturi pentru si 10 impotriva, ale PSD-istilor si al reprezentantul minoritatilor, Mircea Grosaru.

Propunereade intocmire a raportului favorabil inceperii urmaririi penale a fost facuta de presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda. Acesta a refuzat, dupa vot, sa supuna la vot o propunere a deputatului PSD Florin Iordache de retrimitere a solicitarilor la Biroul Permanent. Membrii PSD au calificat refuzul lui Daniel Buda ca abuz si au amenintat ca vor sesiza Biroul Permanent.

Dezbaterile din Comisia Juridica s-au desfasurat pana cu prezenta presei in sala, chiar daca reprezentantii PSD s-au opus accesului jurnalistilor in sala.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a precizat, inainte de vot, ca forul juridic este mandatat sa redacteze un astfel de document. "Ca sa faci raport , trebuie sa intri in dezbateri pe fond", a precizat Nicolicea, adaugand ca plenul Camerei Deputatilor are dreptul sa ceara urmarirea penala in acest caz, conform Constitutiei, deci Camera "are un rol activ".

In schimb, colegul sau de partid, Florin Iordache a sustinut ca nu se poate face un raport fara a se consulta dosarele si a propus ca prin intermediul Biroului Permanent sa existe o coresponenta cu Parchetul General pentru a primi noi documente.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, a declarat ca pozitia PDL este aceea de a solicita Camerei Deputatilor sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul lui Nastase si a acuzat vechea conducere a Camerei ca a gresit trimitand informarea Comisiei la Parchet.

"Am constatat cu surprindere faptul ca, desi vechea Comisie Juridica avea obligatia sa trimita un raport la Biroul Permanent, un raport pe care l-a adoptat, indiferent cum a fost el, el trebuia sa fi ajuns in plenul Camerei Deputatilor si nicidecum fostul Birou Permanent nu ar fi trebuit sa fi trimis acest material catre Parchetul General.

Doar plenul are posibilitatea sa ceara sau sa nu ceara inceperea urmaririi penale. Practic plenul Camerei Deputatilor a fost vaduvit de acest drept printr-un condei al fostului Birou", a spus Daniel Buda.

Presedintele Comsiei juridice a adaugat ca fosta conducere a Comisiei a facut "zid comun in jurul lui Adrian Nastase" si a trimis spre dezbaterea Biroului Permanent o informare, si nu Raportul.

El a anuntat ca PD-L doreste inceperea urmaririi penale pentru ca Parlamentul este un for legislativ care nu ar trebui sa interfereze in actul de justitie. "Eu voi trimite Biroului Permanent decizia Comisiei juridice, cu mentiunea expresa de a trimite plenului Camerei Deputatilor un Raport", a conchis Buda.

Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 13:46
Cuvinte cheie: Camera, Deputatilor, Birou, Permanent, Comisia, Juridica, Adrian, Nastase, dosare, penale, Buda, Iordache | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours