Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nastase cere schimbarea conditiilor de alegere a presedintelui Camerei Deputatilor

Biroul Permanent al Camerei a retrimis Comisiei de Regulament o cerere a deputatului PSD Adrian Nastase prin care acesta solicita ca presedintele Camerei Deputatilor sa fie ales prin votul majoritatii deputatilor prezenti.

In schimbul solicitarii sale, Adrian Nastase a invocat decizia 989 din 1 octombrie 2008 a Curtii Constitutionale prin care CCR a decis ca toate hotararile Parlamentului, nu numai cele din procedura de legiferare, pot fi adoptate prin votul majoritatii celor prezenti. Nastase a precizat, in textul cererii sale, ca decizia CCR a fost adoptata in urma unei sesizari de neconstitutionalitate a articolului 155 alineatul 3 din Regulamentul Camerei Deputatilor, sesizare semnata de parlamentari ai PDL.

"Solicitarea, facuta pentru un anume scop-votul parlamentarilor in procedura prevazuta de articolul 109 alineatul 2 din Constitutie ce urma a fi acordat pentru cele doua solicitari ale Procurorului General cu referire la Adrian Nastase-, a fost admisa de Curtea Constitutionala, care a statuat ca toate hotararile adoptate de Parlament urmeaza a fi adoptate cu votul majoritatii celor prezenti", scrie Nastase.

Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat ca solicitarea lui Nastase a fost trimisa spre solutionare Comisiei de Regulament.
Publicat Miercuri, 11 Martie 2009 - 14:31
Cuvinte cheie: adrian nastase, camera deputatilor, parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours