Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Melescanu reincalzeste tema trupelor din Irak

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, liberalul Teodor Melescanu, a solicitat marti, prin intermediul unui comunicat de presa, ca ministrul Apararii sa prezinte Parlamentului "termenii concreti" ai prelungirii prezentei trupelor romanesti in Irak.

"Termenii concreti ai acestei intelegeri bilaterale privind prelungirea prezentei trupelor romane in Irak pana la 30 iunie 2009 trebuie sa faca obiectul unei prezentari de catre ministrul apararii in fata comisiilor reunite de aparare, ordine publica si siguranta nationala si comisiei pentru afaceri externe din Senat si Camera Deputatilor. Consider ca este necesar ca Parlamentul sa cunoasca toate conditiile si implicatiile pentru Romania, care decurg din aceasta noua intelegere", a precizat Melescanu, cu referire la noile conditii ale prezentei Romaniei in Irak.

In acest sens, presedintele Comisiei de aparare din Senat a explicat ca, pe 31 decembrie 2008, "Guvernul irakian a adoptat o decizie privind prelungirea prezentei militare in Irak a fortelor armate ale SUA si a inca patru state, printre care si Romania, prezente care se bazeaza pe intelegeri bilaterale". "Avand in vedere si expirarea rezolutiei Consiliului de Securitate care reprezinta baza juridica a prezentei trupelor pana la 31 decembrie 2008, consideram ca se impun anumite clarificari", a insistat Melescanu.

Liderul PNL a amintit ca, la sfarsitul anului trecut, Parlamentul Romaniei a aprobat participarea fortelor romane in teatrele de operatiuni din strainatate, inclusiv in teatrul de operatiuni din Irak.

Chestiunea invocata de Melescanu intra marti in atentia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va discuta despre incheierea acordului bilateral intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Irak privind statutul fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei in Irak.

Publicat Marti, 20 Ianuarie 2009 - 16:17
Cuvinte cheie: Melescanu, trupe, Irak | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours