Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

IPP: Mecanismul parlamentar este in continuare orientat catre castigul personal si de grup

Institutul pentru Politici Publice (IPP) isi arata ingrijorarea fata de perspectiva transformarii statutului de parlamentar in vehicul de tranzactionare a proiectelor de investitii locale din comunitatile din Romania, in contextul in care, in cadrul dezbaterilor pe buget, unii parlamentari ai opozitiei au negociat bani pentru obiective de investitii in colegiile lor in schimbul votului din Parlament.

"Politicienii nostri nu sunt cu nimic mai prejos decat cetatenii care se preteaza la primirea unor beneficii (in bani si produse) in schimbul participarii la vot in alegeri, daca nu cumva chiar ei sunt cei care s-au implicat si in campania electorala in asemenea actiuni. Gestul lor trebuie sa constituie o ingrijorare pentru sefii partidelor pe care le reprezinta", se arata intr-un comunicat IPP.

Institutul considera ca este necesar ca banii alocati comunitatilor sa fie acordati in mod transparent in toate comunitatile din Romania, functie de nevoi, proiecte si prioritati. "Precedentul creat este periculos in relatia dintre politicienii din Parlament, parlamentarii avand dreptul sa verifice Guvernul ci nu sa intre in negocieri pentru beneficii politice", se mai arata in comunicat.

IPP reaminteste ca rolul parlamentarilor este acela de a initia legi cu aplicabilitate cat mai generala si ca trebuie sa evite sa introduca pe ordinea de zi proiecte (amendamente) care "sa ii transforme mai degraba in ordonatori de credite, aruncand in derizoriu procesul legislativ".

Publicat Luni, 23 Februarie 2009 - 10:29
Cuvinte cheie: institutul de politici publice, parlament, buget, negocieri, partide, interes de grup | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours