Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Initiativa privind alegerile prezidentiale, semnata de 112 deputati

Propunerea legislativa care stipuleaza ca alegerile prezidentiale pot avea loc doar la finalul mandatului este sustinuta de 54 de parlamentari PSD+PC, 39 de deputati liberali, mai putin liderul de grup, Calin Popescu Tariceanu, si de 19 reprezentanti ai UDMR.

Potrivit listei de semnaturi anexate propunerii legislative, initiativa este sprijinita de 54 de parlamentari PSD+PC, printre care Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Daniela Popa, Sergiu Andon.

Propunerea este sprijinita prin semnaturi si de 39 de deputati liberali, dar nu si de liderul grupului de la Camera, Calin Popescu Tariceanu. La randul lor, deputatii udemeristi sustin initiativa lui Nastase prin 19 semnaturi, incepand cu cea a liderului grupului, Marton Arpad, potrivit Newsin.

Articolul propus de initiatori spune ca alegerile pentru presedintele Romaniei vor avea loc in prima duminica dinaintea unei perioade de 30 de zile anterioare expirarii mandatului presedintelui in functie. Data alegerilor va fi hotarata si adusa la cunostinta publica de catre Guvern cu cel mult 45 de zile inainte de ziua stabilita pentru alegeri.

In situatiile prevazute de Constitutie pentru vacantarea functiei de presedinte al Romaniei, adica in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor sau de deces, data alegerilor va fi hotarata si adusa la cunostinta publica de catre Guvern in cel mult 30 de zile de la data la care a intervenit vacanta functiei.
Publicat Vineri, 3 Aprilie 2009 - 14:31
Cuvinte cheie: alegeri prezidentiale | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours