Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Executivul trebuie sa apere bugetul de "lupii flamanzi" si de "capuse"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat vineri, dupa votarea bugetului pe 2009 in Parlament, ca adevarata provocare a Guvernului va fi gestionarea banilor publici, infirmand cultura risipei si realizand o ruptura dramatica cu metehnele si apucaturile administratiei romanesti, in timp ce reprezentantii PNL, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu, au declarat ca vor continua sa isi sustina amendamentele.

"Provocarea este ca executia acestui buget sa fie facuta de o maniera mai tintita catre proiectele reale si daca vom putea sa infirmam o cultura a risipei si ineficientei in cheltuirea banului public care, din pacate, exista de multi ani in Romania. Vor veni in jurul acestui buget lupii flamanzi, vor reinvia capusele care s-au obisnuit de-a lungul anilor lungi de tranzitie sa traiasca de pe spatele banului public", a aratat Geoana.

Presedintele PSD a aratat ca trebuie sa fim dispusi la solidaritate cu celelalte state afectate de criza, dar in conditii de demnitate nationala. Geoana a vorbit si despre faptul ca PSD va continua sa promoveze, chiar si in conditii de criza, masurile sociale.

Mircea Geoana, presedintele Senatului, si Roberta Anastase, au fost prezenti vineri dupa-amiaza la sesiunea de vot a celor doua bugete, dupa ce opozitia ii criticase ca nu au participat la nici una din zilele de dezbatere.

Chestorul Camerei Deputatilor, liderul PNL Dan Motreanu, a atras atentia joi seara, in sedinta conducerii Parlamentului, ca ambii presedinti ai Camerelor sunt absenti de la dezbaterile pe buget, desi se invoca de catre putere importanta adoptarii proiectului.

In replica, vicepresedintele Senatului, liderul PDL Anca Boagiu a afirmat ca liberalii, odata trecuti in opozitie, au devenit "lupii moralisti". Boagiu le-a solicitat colegilor adoptarea prelungirii programului de lucru pana duminica, astfel "continuand dezbaterile, care, daca vor fi sustinute de miile de amendamente cu care ne-am obisnuit deja in ultimele trei zile, de altfel de foarte buna calitate, "miliarde" se scrie "mild" si alte chestii de genul acesta - un metru liniar de asfalt costa cat un kilometru de autostrada, probabil ca nu vom mai termina pana la anul".

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca bugetul nu reprezinta un proiect "realist" si a criticat nerespectarea angajamentelor electorale.

"Banuiesc ca nu ati aplaudat deoarece ati scapat de povara promisiunilor din campanie", a afirmat liderul opozitie, in opinia caruia bugetul votat se indeparteaza de "ceea ce a fost bugetul Romaniei in ultimii ani". El a subliniat ca pentru cercetare, educatie, agricultura, aparare, sanatate sunt mai putini si a subliniat ca punctul de pensie, pensia minima, cresterea salariilor in cuantumul promis nu au fost onorate.

Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat ca bugetul adoptat vineri de catre Parlament nu are cum sa raspunda tuturor nevoilor Romaniei. "Am votat pentru modul in care a fost construit acest buget. Intregul mediu de afaceri asteapta acest buget nu pentru sumele repartizate, ci pentru filosofia cu care este construit", a spus Toader.

El a spus ca bugetul va incuraja activitatea din mediul privat prin faptul ca introduce masuri precum compensarea directa a taxei pe valoarea adaugata sau efectuarea directa a platilor pentru facturile neachitate inca de catre stat fata de agentii economici privati.

Publicat Vineri, 20 Februarie 2009 - 18:29
Cuvinte cheie: Buget, parlament, PSD, PNL, PDL | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours