Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Deputatii isi voteaza buget de "criza": 301 milioane RON, cu 19% mai mare decat in 2008

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat proiectul de buget in valoare de 301 milioane RON, cu 19% mai mare decat bugetul pe anul 2008, dar cu 25% mai mic decat suma prevazuta initial in septembrie 2008, a anuntat deputatul PDL Cezar Preda.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Cezar Preda, a declarat luni ca Biroul Permanent a aprobat proiectul de buget al Camerei in valoare de 301 milioane RON, ceea ce reprezinta o scadere cu 25% fata de suma de 398 milioane RON prevazuta in luna septembrie 2008. Deputatul a adaugat ca actuala proiectie bugetara este cu 19% mai mare decat bugetul pe 2008. "Consideram ca bugetul este de stricta austeritate, s-au redus drastic o serie de cheltuieli, inclusiv de capital", a spus Preda, conform Newsin.

Democrat-liberalul a anuntat ca s-a renuntat in totalitate la cheltuielile prevazute initial in acest proiect legate de infiintarea unui studio TV al Parlamentului dar si cele privind sera care asigura fondul de flori al cladirii. Potrivit lui Preda, membrii Biroului Permanent au renuntat si la cheltuielile aferente proiectului de constructie a unui ansamblu de cladiri pentru cazarea parlamentarilor, bugetul aprobat de conducerea Camerei prevazand doar studii de prefezabilitate si de fezabilitate a acestui proiect. Preda a mai spus ca in buget s-au adaugat cheltuieli in valoare de aproximativ 800.000 RON aferente organizarii Congresului Romanilor de Pretutindeni, eveniment ce intra in atributiile Camerei prin lege.

El a anuntat ca proiectul aprobat de Biroul Permanent a fost trimis Comisiei de buget finante, care se va intruni marti la 9:30 pentru a-l dezbate, urmand ca acesta sa intre pe ordinea de zi a plenului la ora 10.

La randul sau, vicepresedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a anuntat ca reprezentantii PNL si cei ai UDMR din Biroul Permanent au votat impotriva proiectului de buget, considerand ca reducerea anuntata este "o gluma". "E vorba de o reducere cu 0,3% a bugetului Camerei, in contrapartida la o marire de 22% fata de anul trecut. "Nu s-au oferit justificari pentru aceasta majorare, nu este foarte clar ce investitii urmeaza sa se faca", a acuzat Olteanu.
Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 08:20
Cuvinte cheie: buget, criza financiara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours