Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Contestatia PNL la votul asupra bugetului Camerei nu a putut fi decisa la vot

PNL a depus miercuri la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o contestatie cu privire la votul pentru adoptarea proiectului de buget al Camerei, insa Biroul nu a putut lua o decizie, inregistandu-se un numar egal de opinii pro si contra contestatiei, iar discutia se va relua luni.

Votul din cadrul Biroului Permanent de miercuri a fost de patru la patru, in favoarea anularii votului din plen asupra proiectului de buget al Camerei Deputatilor votand cei trei membri PNL in Birou, Bogdan Olteanu, Mihai Voicu si Dan Motreanu, precum si deputatul UDMR Kelemen Hunor. Biroul Permanent va relua luni discutia pe marginea contestatiei liberalilor.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de buget cu 134 voturi favorabile, trei "impotriva" si trei abtineri. Imediat dupa ce presedintele forului, Roberta Anastase, a anuntat inceperea procedurilor de vot, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a solicitat pauza de consultari pe motiv ca s-au incalcat "orice reguli" in cadrul dezbaterilor. In replica, Anastase a precizat ca pauza de consultari va fi acordata imediat dupa incheierea procedurii , care odata initiata nu poate fi oprita.

Liberalii au refuzat sa participe la vot si au incercat sa paraseasca in cel mai scurt timp sala, astfel incat votul electronic a indicat prezenta a doar 153 de deputati, din 167 cat reprezinta cvorumul legal. Ulterior, Nicolaescu a sustinut ca votul a fost ilegal si a anuntat ca grupul PNL va depune o contestatie la Biroul Permanent.

Deputatul liberal s-a aratat nemultumit de faptul ca amendamentul depus de el marti in Comisie, la proiectul de buget, privind reducerea cheltuielilor cu investitiile de capital si anumite categorii de cheltuieli de personal, care fusese respins, nu a fost inclus in raportul comisiei pentru a putea fi sustinut din nou in plen.

In replica, vicepresedintele Camerei, deputatul PDL Cezar Preda, a declarat ca votul a fost perfect valid si a aratat ca, potrivit Regulamentului, "neparticiparea la vot nu inseamna ca n-ai fost la sedinta". "Ei au refuzat sa voteze, exista la rubrica vot "pentru", "impotriva", abtineri si neparticipare. Asa ca puteau sa fuga cu doua maini si cu doua picioare din sala, n-au apucat sa fuga pana nu s-a incheiat votul", a precizat Preda. La randul sau, Anastase a aratat ca liberalii "nu au anuntat nici macar ca parasesc sala, pur si simplu nu au participat la vot". "Erau in sala, nu au participat la vot. Cvorumul era realizat, bugetul trece prin majoritate simpla", a spus Anastase.

Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 13:57
Cuvinte cheie: Camera, Deputatilor, buget, vot, contestatie, PNL | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours