Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mihailescu: "Dosarul mi-a terminat cariera politica, m-a adus intr-o situatie nenorocita!"

Senatorul PSD Serban Mihailescu le-a cerut joi senatorilor juristi sa avizeze negativ urmarirea sa penala, sustinand ca dosarul i-a afectat cariera politica si ca redeschiderea lui il va mentine in situatia "nenorocita" in care se afla.

In cadrul audierilor din comisia juridica, Serban Mihailescu a sugerat ca impotriva sa s-a deschis acest dosar pentru ca a refuzat sa ajute la construirea unui caz impotriva lui Adrian Nastase, potrivit Newsin. "Mesajele (dupa un prim contact cu procurorii, n.r.) erau clare: a) tinta urmarita era alta persoana, b) daca voi colabora pentru atingerea tintei aveam perspectiva transmisa de procuror ca mi se acorda calitatea de martor si c) daca nu colaborez sunt amenintat cu represalii penale", a declarat senatorul PSD.  El si-a sustinut acest argument pe parcursul intregii audieri. "Nu am putut sa afirm ca aceste arme erau pentru o anumita persoana si am ramas trei ani cu aceste lucruri", a mai spus Mihailescu, aratand ca toata hartuirea sa politica are drept cauza acest refuz de a spune anumite lucruri despre premierul de atunci, Adrian Nastase.

Mihailescu a sustinut apoi ca dosarul este neintemeiat din simplul motiv ca nu exista referiri ca ar fi avut in posesia sa aceste arme. "Sunt imaginate numeroase ipostaze in care s-au achizitionat, s-au transportat, pastrat aceste arme, dar nu exista nici o marturie ca aceste arme au fost in posesia mea. Cu alte cuvinte, doar marturia lui Fanel Pavalache este elementul central al dosarului", si-a pledat cauza senatorul. El a sustinut apoi ca nu a primit, atins, folosit sau dat altcuiva acele arme si nici ca ar fi avut vreo conversatie cu Pavalache prin care sa fi cerut sa i se dea acestea. Fostul sef al SGG a citit apoi dintr-o declaratie olografa a lui Pavalache in care acesta scria ca procurorul i-a spus ca si-ar face un mare serviciu daca ar confirma ca i-a dat unei anumite persoane un numar de 11 arme, prin intermediul lui Serban Mihailescu. "Simpla lectura a declaratiilor facute de Fanel Pavalache demonstreaza prefabricarea probelor de catre procurorii DNA, in deplinul dispret fata de lege", a sustinut fostul demnitar, adaugand ca, daca la inceput denuntul lui Pavalache avea doar o pagina, in denuntul final s-a ajuns la 15 pagini.

"Pe mine aceasta hartuire m-a afectat extraordinar.  Iar acum sa o iau inca o data de la capat mi se pare aberant. Sunt total impotriva sa mai stau doi ani in acest procedeu, dupa astia trei, la o distanta care ajunge la aproape un deceniu de la data presupuselor infractiuni", a mai declarat el, spunand ca singura sa vina a fost ca l-a luat consilier pe Pavalache. "El a facut puscarie, pentru mine a insemnat sfarsitul carierei politice", a explicat fostul demnitar.
Update 1 publicat Joi, 19 Martie 2009 - 14:56
Comisia juridica a Senatului nu face recomandari in cazul Mihailescu, plenul va decide
Comisia juridica a Senatului nu a reusit, in lipsa voturilor necesare, sa decida pentru sau impotriva inceperea urmaririi penale a lui Serban Mihailescu, astfel ca raportul senatorilor juristi nu va contine vreo recomandare, iar plenul va fi cel care decide in cazul senatorului PSD.
Potrivit presedintelui Comisiei, Toni Grebla, raportul juristilor va preciza doar ca nu a existat numarul necesar de voturi pentru luarea unei decizii, astfel ca plenul Senatului va fi cel care decide. "Rezultatul votului a fost indecis, comisia a hotarat sa inainteze raport biroului permament al Senatului cu aceasta observatie, care va fi supus apoi votului Senatului. Va fi un raport in care vom constata ca nu a fost intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi luata o decizie favorabila cererii urmaririi penale.(...) Textul raportului va fi adoptat in sedinta si recomandarea va fi ca plenul Senatului este suveran si va decide in consecinta. Oricum decizia finala apartine plenului Senatului", a declarat senatorul PSD, potrivit Newsin.

In Comisia juridica, votul a fost egal, 4 pentru si 4 impotriva, in conditiile in care numarul necesar de voturi pentru aviz favorabil inceperii urmaririi penale era de sase

Vicepresedintele comisiei juridice, Iulian Urban, PDL, a facut un apel catre senatorii PNL si UDMR sa-si exercite dreptul la vot in acest caz, in plen. "Ii asteptam cu incredere in plen.  Nu facem apel la opozitie, facem apel la calitatea de parlamentari alesi uninominal ai unor oameni, sa-si asume si la bine si la rau toate deciziile care se iau in Parlament", a declarat el, precizand ca Senatul nu se poate substitui puterii judecatoresti. Orban a precizat ca cei patru senatori PDL au votat pentru inceperea urmaririi penale.

Patru senatori (cei de la PSD) au votat impotriva inceperii urmaririi penale impotriva lui Serban Mihailescu, in timp ce cei patru senatori PDL au votat pentru. Ioan Ghise, Marian Bigiu de la PNL si Attila Cseke de la UDMR au lipsit de la audierile comisiei si de la vot.

Senatorul PSD Serban Mihailescu a cerut joi comisiei juridice din Senat sa respinga solicitarea DNA de incepere a urmaririi sale penale si sa inainteze plenului un raport negativ. Mihailescu a sustinut ca, de fapt, solicitarea DNA este de reluare a urmaririi penale pentru ca inceperea urmaririi penale s-a facut deja in mod ilegal. "Solicitarea DNA este nefondata si va solicit sa supuneti plenului un raport in acest sens", a spus el.

DNA a cerut Senatului, pe 31 iulie, inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Articol original publicat Joi, 19 Martie 2009 - 13:40
Cuvinte cheie: mihailescu, adrian nastase, pavalache, dna, comisia juridica, senat | Afisari: 561
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours