Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisia de aparare cere ca politistii cu dosar penal sa fie obligati sa informeze in scris unitatea

Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor propune modificarea Statutului politistului, astfel incat politistilor sa li se acorde asistenta juridica in cazul in care produc prejudicii in timpul exercitarii misiunii.

De asemenea, Comisia de aparare a Camerei Deputatilor a aprobat si o alta modificare, ce prevede ca politistii care sunt invinuiti sau sunt cercetati penal sa fie obligati sa informeze in scris unitatea din care fac parte despre acest lucru.

"Devine obligatia politistului sa anunte intr-un termen scurt daca situatia juridica a respectivului se modifica in sensul de a deveni inculpat intr-o cauza care tine de serviciu sau in afara acestuia. Nu are legatura cu cazul Preda aceasta chestiune, initiativa de modificarea statutului precede acest caz", a declarat, miercuri, presedintele Comisiei pentru Aparare, Costica Canacheu.

Presedintele Comisiei pentru Aparare, Costica Canacheu, a aratat ca s-au operat modificari la Statutul politistului si in privinta drepturilor banesti ale politistilor pusi la dispozitie, stabilindu-se ca acestia sa nu mai primeasca indemnizatia de conducere. "S-a modificat prevederea prin care asigurarea de viata, de bunuri si de familie a politistilor care in misiune, potrivit legii, sufera prejudicii, sa fie platita de MAI, sa se asigure asistenta juridica de catre minister politistilor care in timpul misiunii, cu respectarea prevederilor legale, produc daune, prejudicii unor terti. S-a reglementat Statutul politistilor aflati temoporar in pozitia de lider de sindicat-pana acum aveam o singura structura, Corpul National al Politistilor, acum sunt inca doua sindicate aprobate si care lucreaza ca parteneri sociali cu conducere Ministerului. S-a stabilit sa fie considerata vechime in functie perioada in care ei lucreaza in zona sindicala", a explicat Canacheu.
Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 17:34
Cuvinte cheie: comisia de aparare, statut, politisti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours