Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cezar Preda (PDL) si Gabriel Vlase (PSD), noii sefi ai comisiilor SRI si SIE, dupa inca un scandal in Coalitie

Parlamentarii au votat miercuri, cu majoritate de voturi, componenta Comisiilor de control asupra activitatii SRI si SIE. Deputatul PDL Cezar Preda a fost ales la sefia Comisiei SRI, care va avea noua membri, iar deputatul PSD Gabriel Vlase va fi presedinte al Comisiei de control a SIE.

Comisia de control parlamentar asupra activitatii SRI va fi alcatuita din noua membri, cinci deputati si patru senatori, avandu-l drept presedinte pe democrat-liberalul Cezar Preda.

Deputatul Ion Stan, desemnat de PSD+PC va ocupa functia de vicepresedinte, senatorul UDMR Verestoy Attila va fi secretar. Ceilalti membri sunt deputatul Ioan Balan si senatorul Gabriel Mutu, ambii de la PDL, senatorul Daniel Savu si deputatul Radu Moldovan, din partea PSD+PC si senatorul Cristian David si deputatul Ioan Tintean, din partea PNL.

Comisia de control asupra activitatii SIE va avea cinci membri, trei deputati si doi senatori, deputatul PSD Gabriel Vlase urmand a fi presedinte. Ceilalti membri sunt, din partea PD-L deputatul Stefan Pirpiliu si senatorul Vasile Nistor, senatorul PSD Serban Valeca si deputatul liberal Mihaita Calimente.

Serviciul Roman de Informatii este condus in prezent de George Crisitan Maior, fost membru PSD, iar Serviciul de Informatii Externe este condus de Mihai Razvan Ungureanu, fost membru PNL si fost ministru de Externe.

Gabriel Oprea, din nou motiv de scandal

Grupul PDL a fost nevoit sa-si retraga propunerea ca deputatul Gabriel Oprea sa fie membru in Comisia SRI, dupa ce aceasta desemnare a generat suspendarea sedintei plenului reunit pentru validarea lui Dan Nica la sefia MAI. Pana la urma, PDL l-a desemnat pentru comisia SRI pe deputatul Ioan Balan, propunere primita cu aplauze de social-democrati.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Aura Vasile, a explicat ca nominalizarea din partea PDL a lui Gabriel Oprea ca membru al Comisiei parlamentare comune de control al SRI incalca Regulamentul, deoarece acesta nu si-a anuntat afilierea la PDL.

"Cand am stiut ca este vorba de Gabi (Oprea - n.r.), n-am putut sa lasam sa treaca pentru ca se incalca Regulamentul", a precizat Aura Vasile. Ea a explicat ca membrii comisiilor permanente comune sunt desemnati strict pe algoritm politic, adica nu pot fi independenti. "Nu este pe cifra de algoritm", a sustinut deputatul PSD. Viceliderul grupului PSD a afirmat ca, procedural, Gabriel Oprea ar fi trebuit ca, in sedinta Camerei Deputatilor, sa-si anunte afilierea la grupul PDL.

PSD nu a fost consultat de PDL atunci cand democrat-liberalii l-au propus pe Gabriel Oprea in comisia SRI si de aceea au cerut intreruperea sedintei, au declarat surse parlamentare, citate de NewsIn. Anuntul ca PDL il propune pe Gabriel Oprea pentru comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI a fost facut de presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase.

Anastase: Propunerea lui Oprea a fost facuta de grupul PDL, nu de mine

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri, in replica la afirmatiile lui Gabriel Oprea ca a discutat cu ea nominalizarea in Comisia SRI, ca propunerea acestuia a fost facuta de grupul parlamentar PDL.

"Din partea grupului PD-L a venit aceasta propunere (...) Propunerea a fost a grupului parlamentar al PDL", a fost singurul comentariu al Robertei Anastase cu privire la nominalizarea lui Gabriel Oprea ca membru in Comisia SRI. Ea a refuzat sa comenteze cand s-a luat decizia si daca partenerii din coalitie au fost informati.

Deputatul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Camerei Deputatilor, manifestandu-si dorinta de a face parte din Comisia de control a SRI, deoarece, potrivit Regulementului, un independent poate face parte dintr-o comisie daca este propus de un grup.

Publicat Miercuri, 11 Februarie 2009 - 12:57
Cuvinte cheie: Parlament, comisii, control, SRI, SIE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours