Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Camera Deputatilor a respins infiintarea Companiei Energetice Nationale

Fara liberali, care au parasit camera, deputatii au votat, cu 183 de voturi favorabile si nici unul impotriva, respingerea ordonantei de infiintare a Companiei Energetice Nationale emise de Guvernul Tariceanu.

Proiectul de Lege de respingere a OUG 128/2008 a fost votata, miercuri, cu unanimitate de voturi, in conditiile in care liberalii, care au fost anterior promotorii infiintarii CEN, au parasit sala acuzand modul in care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a condus sedinta de vot final, relateaza Newsin.

OUG 128/2008 prevedea ca actiunile statului de la Hidroelectrica si de la complexurile energetice Rovinari si Turceni sa fie preluate de catre Electrica SA.

Ordonanta emisa de guvernul Tariceanu nu mai este sprijinita de actualul Executiv, reprezentantul acestuia afirmand ca acest transfer de actiuni catre Electrica ar duce la adunarea, in cadrul unei singure companii, a celor mai rentabile companii din sistemul energetic national, fapt ce ar duce la distorsiuni ale pietei de energie.

Deputatii liberali, prin vocea lui Viorel Palasca, au sustinut in continuare infiintarea unei companii energetice integrate. "Infiintarea acestei companii ar fi condus la investitii apreciabile in sectorul energetic, la un pret corect fata de consumatori si la locuri de munca stabile si sigure. Scopul ei ar fi fost ca energetica romaneasca sa fie bine reprezentata pe pietele internationale, in negocierile cu alte companii", a spus Palasca.

Publicat Miercuri, 15 Aprilie 2009 - 14:40
Cuvinte cheie: cen, liberali, oronanta, tariceanu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours