Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Bugetul deputatilor a fost redus cu 36 mil. de lei

Biroul Permanent al Camerei a aprobat o reducere a bugetului pe anul in curs de la 291.827.000 de lei la 255.813.000 de lei, diminuarea survenind in urma aprobarii de catre Parlament a OUG privind rectificarea bugetara, cel mai mult fiind afectate veniturile pentru cheltuieli de personal.

"Domnul Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputatilor, ne-a facut o prezentare foarte exacta a memorandumului intern privind reducerea bugetului. Per total, reducerea este de 36.014.000 lei", a anuntat deputatul PDL Sever Voinescu, secretar al Camerei, dupa sedinta Biroului Permanent, potrivit Newsin.

Cea mai mare parte a reducerii bugetului va afecta nivelul cheltuielilor de personal care au fost scazute de la 188.425.000 lei la 168.292.000 de lei. Va fi redus numarul de ore suplimentare platite, acestea urmand sa fie compensate prin acordarea de zile libere pentru salariatii Camerei. In al doilea rand, este blocata ocuparea posturilor vacante, precum si a celor estimate a se elibera, prin pensionare, in cursul acestui an. Reducerea cheltuielilor de personal se va face si prin plata indemnizatiilor deputatilor pentru lunile decembrie 2009 si ianuarie 2010 la data de 5 a fiecarei luni, in loc sa fie facuta in avans in luna decembrie, cum era preconizat initial.

Capitolul bunuri si servicii va fi afectat de o reducere de 9.831.000 lei, de la 70.862.000 la 61.031.000 lei. Ajustarea va fi compensata prin economisirea energiei electrice, a materialelor pentru curatenie, rationalizarea hartiei, limitarea convorbirilor efectuate de pe telefoanele directe catre retelele mobile, diminuarea numarului deplasarilor in strainatate si a cheltuielilor cu protocolul. Secretariatul General intentioneaza sa renegocieze si contractele cu operatorii de telefonie mobila si a celor pentru cazarea deputatilor.

Fondurile pentru activele nefinanciare se modifica de la 28.213.000 lei la 22.213.000 lei. Economia va fi facuta prin renuntarea la achizitia a opt autovehicule pentru transportul de persoane, a masinii de tuns iarba si a masinilor de raschetat si slefuit, dar si la efectuarea studiilor de fezabilitate privind complexul de cazare al parlamentarilor si a lucrarilor de infrastructura in vederea eliberarii de orice sarcini a terenului pe care urmeaza sa se ridice Catedrala Mantuirii Neamului.
Publicat Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 16:17
Cuvinte cheie: buget, camera deputatilor | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours