Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Buda: PDL va solicita Camerei sa permita urmarirea penala a lui Nastase

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, a declarat marti ca pozitia PDL este aceea de a solicita Camerei Deputatilor sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul lui Nastase si a acuzat vechea conducere a Camerei ca a gresit trimitand informarea Comisiei la Parchet.

"Am constatat cu surprindere faptul ca, desi vechea Comisie juridica avea obligatia sa trimita un raport la Biroul Permanent, un raport pe care l-a adoptat, indiferent cum a fost el, el trebuia sa fi ajuns in plenul Camerei Deputatilor si nicidecum fostul Birou Permanent nu ar fi trebuit sa fi trimis acest material catre Parchetul General.

Doar plenul are posibilitatea sa ceara sau sa nu ceara inceperea urmaririi penale. Practic plenul Camerei Deputatilor a fost vaduvit de acest drept printr-un condei al fostului Birou", a spus Daniel Buda.

Presedintele Comsiei juridice a adaugat ca fosta conducere a Comisiei a facut "zid comun in jurul lui Adrian Nastase" si a trimis spre dezbaterea Biroului Permanent o informare, si nu Raportul.

El a anuntat ca PD-L doreste inceperea urmaririi penale pentru ca Parlamentul este un for legislativ care nu ar trebui sa interfereze in actul de justitie. "Eu voi trimite Biroului Permanent decizia Comisiei juridice, cu mentiunea expresa de a trimite plenului Camerei Deputatilor un Raport", a conchis Buda.

Deputatii juristi vor incepe miercuri dezbaterea privind dosarele lui Adrian Nastase in vederea intocmirii unui raport pentru plen, a anuntat presedintele Comisiei,Daniel Buda, in timp ce social-democratul Florin Iordache sustine ca se va analiza doar scrisoarea Procurorului general trimisa Camerei.

Democrat-liberalul Daniel Buda a declarat, in cadrul discutiilor privind solicitarea de incepere a urmaririi penale a deputatului PSD Adrian Nastase, ca PDL nu se va opune si nu va interfera in actul de justitie si a acuzat o repozitionare politica a PSD, PNL si UDMR pe acest subiect.

Buda a precizat ca Biroul Permanent al Camerei a cerut in mod clar din partea Comisiei un raport catre plen in privinta solicitarii de incepere a urmaririi penale a lui Nastase si a propus ca deputatii juristi sa aiba la dispozitie o saptamana pentru studierea materialelor, astfel incat discutiile sa aiba loc in cunostinta de cauza.

"In adresa din partea Biroului Permanent ni se dau si volumele trimise de Parchet in vederea intocmirii unui raport. Lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere. Vom da un raport. La secretariatul Comisiei se afla toate anexele la dosar, ele pot fi studiate fara probleme", a spus Buda..

Pe de alta parte, pesedistul Florin Iordache a sustinut ca Biroul Permanent a cerut forului juridic sa intocmeasca un raspuns in privinta scrisorii Procurorului General si a propus inceperea discutiilor in acest sens, dar si stabilirea procedurilor de lucru intr-o sedinta programata miercuri, la ora 10.

Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 17:22
Cuvinte cheie: Buda, Nastase, Camera, Deputatilor, urmarire, penala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours