Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Buda (PD-L): Inceperea urmaririi penale a lui Nastase depinde de decizia Biroului Permanent al Camerei

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda, a declarat ca exista posibilitatea ca deputatii juristi sa inainteze o noua recomandare plenului in privinta inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, dar totul depinde de decizia Biroului Permanent.

 

Potrivit democrat-liberalului, elaborarea unei noi recomandari din partea Comisiei in privinta inceperii urmaririi penale a lui Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2" ar putea fi decisa de Biroul Permanent al Camerei dupa analizarea documentelor primite in acest caz de la Procurorul general, Laura Codruta Kovesi.

"Atata vreme cat actul nu a fost votat de plenul Camerei Deputatilor, Biroul Permanent sau plenul pot decide, pe baza noilor documente oferite de Procurorul general Kovesi, ca problema sa fie retrimisa comisiei care sa se pronunte din nou", a precizat deputatul.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, sedinta amanata pentru luni din lipsa de cvorum, se afla si o scrisoare transmisa de Procurorul General, Laura Codruta Kovesi. Potrivit viceliderului de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, Procurorul General a trimis Camerei "o scrisoare de clarificare" careia i-a atasat o serie de documente la dosarele lui Adrian Nastase, pentru ca acestea sa fie atasate la raportul Comisiei Juridice si, mai departe, discutate in plen.

Procurorul general, Laura Kovesi, a cerut, inca de pe 9 ianuarie, Camerei Deputatilor, avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a discutat, pe 8 decembrie 2008, solicitarea Parchetului general, iar recomandarea care s-a conturat atunci a fost sa nu avizeze urmarirea penala a lui Adrian Nastase in dosarul "Zambaccian 2" si "Matusa Tamara".

Pe 10 decembrie, conducerea Camerei a decis, la propunerea Comisiei juridice, restituirea celor doua dosare la procuror, pentru ca acesta sa vina cu noi probe. Deputatul PSD Valeriu Zgonea declara la acea data ca procurorul, daca are documente noi, le trimite, iar Comisia juridica din legislatura viitoare poate sa inceapa oricand o analiza pe acest caz.

Procedura parlamentara prevede ca Biroul permanent decide daca trimite sau nu documentele la Comisia juridica pentru Raport. La randul ei, Comisia analizeaza documentele si da un aviz -favorabil sau negativ- pentru votul din plenul Camerei Deputatilor. Deputatii pot tine cont de recomandarea Comisiei sau, din contra, pot schimba , prin vot, propunerea acesteia.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 17:41
Cuvinte cheie: Daniel, Buda, PD-L, Camera, Deputatilor, urmarire, penala, Nastase | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours