Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Anastase: UE trebuie sa se ocupe de problemele romilor, "o comunitate nomada"

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a propus, la Roma, infiintarea unei Agentii Europene pentru romi, care sa coordoneze actiunile la nivel comunitar fata de acesta minoritate.

  Anastase a sustinut, la Roma, un discurs in Parlamentul Italian, in care a vorbit despre situatia cetatenilor romani de etnie roma din Italia, precizand ca problemele acestei comunitati “nomade, deci transnationale” trebuie abordate la nivelul Uniunii Europene.    

“Cred ca Uniunea va juca un rol important in acest subiect, si trebuie sa lucram impreuna pentru a convinge Bruxelles-ul sa adopte o atitudine proactiva in acest sens”. Totodata, ea a aminit ca, in prezent, se deruleaza un program finantat de UE, program de stimulare a incluziunii sociale a minoritatii rome,  iar realizarea unui program similar care sa cuprinda atat Romania cat si Italia  ar oferi un exemplu de colaborare constructiva cu beneficii pentru ambii parteneri, conform Newsin.    

Presedintele Camerei a spus ca romanii sunt pe locul doi in randul cetatenilor straini care au afaceri in Italia, contribuind astfel la dezvoltarea economiei acesteia. Pentru o mai buna intelegere intre cele doua popoare, “ sunt necesare, in plan legal si al deciziilor guvernamentale, o cooperare si un dialog constant intre tarile noastre, un cadru normativ adecvat, european si nediscriminatoriu, precum si un mediu matur de dezbatere publica si politica in ambele tari", a declarat Anastase in fata parlamentarilor italieni. Mai mult, impreuna cu omologul sau italian, a decis sa reinnoiasca declaratia privind aprofundarea viitoare a relatiilor dintre Camera Deputatilor a Parlamentului Romaniei si Camera Deputatilor a Parlamentului Italian.

   

Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 17:59
Cuvinte cheie: Anastase, romi, Italia, UE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours