Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Anastase a trimis presedintilor de Camere legislative din UE o scrisoare privind R. Moldova

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a trimis, marti, omologilor sai din statele membre UE o scrisoare in care atrage atentia asupra evenimentelor de la Chisinau.

Anastase le solicita sefilor de Camere legislative din Parlamentele statelor europene "sa disemineze" informatiile prezentate in scriosare printre membrii Parlamentelor nationale.

"Alegerile din 5 aprilie, perioada premergatoare lor, si raspunsul autoritatilor la evenimentele de dupa au constituit un test pentru pretentiile democratice si europene ale regimului Voronin. Acest test a fost picat de autoritatile comuniste si astazi suntem martorii unei involutii de proportii in Republica Moldova", a declarat Anastase, referitor la evenimentele de la Chisinau, relateaza Newsin.

"Ceea ce nu isi dau seama Vladimir Voronin si acolitii sai este ca au alienat si radicalizat o intreaga generatie - chiar acea generatie care reprezinta viitorul Moldovei. Astfel, acest regim s-a  compromis definitiv",  a spus Roberta Anastase, amintind de masurile  adoptate de guvernul de la Chisinau fata de protestatari si reprezentantii mass-media.

 "Ca Presedinte al Camerei Deputatilor, aflat in contact direct cu reprezentantii tuturor fortelor politice din Parlament, am remarcat cu satisfactie un consens in abordarea responsabila si europeana de catre noi a acestor evolutii", a spus Anastase.
    
Presedintele Camerei Deputatilor a remarcat ca exista si semnale pozitive in ceea ce priveste evolutia evenimentelor de la Chisinau, precum decizia luata de Curtea Constitutionala de a aproba verificarea listelor electorale si renumararea voturilor, precum si desfasurarea in bune conditii a unui miting al opozitiei, aratand ca, in continuare "avem toate motivele sa fim foarte atenti si circumspecti in continuare".

Publicat Marti, 14 Aprilie 2009 - 13:12
Cuvinte cheie: Roberta Anastase, UE, parlamente, scrisoare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours