Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ambasadorul Suediei: Curentul din Parlament care se opune combaterii coruptiei trebuie inlaturat

Ambasadorul Suediei la Bucuresti, Mats Aberg, a declarat ca tara sa incearca sa insufle Romaniei curajul necesar pentru reformarea justitiei si lupta anticoruptie, uneori inabusita de un curent foarte puternic din Parlament care isi vede interesele amenintate.

Suedia, tara care va prelua presedintia UE din a doua jumatate a anului viitor, se declara, potrivit ambasaorului ei la Bucuresti, in favoarea procesului de extindere al UE. Totusi, integritatea procesului de extindere va fi afectata, daca Romania si Bulgaria nu vor duce pana la capat reformele asumate, avertizeaza diplomatul, citat de Newsin.

"Exista anumite critici la adresa Romaniei in legatura cu procesul de reforma", a recunoscut Aber, subliniind ca, daca Romania nu isi pune lucrurile in ordine si nu va face eforturi pentru a-si indeplini angajamentele luate, atunci acest fapt va avea un impact negativ asupra intregului proces de extindere al UE.

"Nu putem doar sa aratam cu degetul spre Romania. De aceea, noi incercam sa fim o punte de legatura, sa facilitam dialogul intre UE si Romania. Pe 16 decembrie va veni la Bucuresti adjunctul ministrului justitiei din Suedia pentru a continua discutiile incepute cu ministrul Predoiu la Stockholm. Nu putem sa spunem Romaniei ce sa faca, dar putem fi intotdeauna un interlocutor si un partener care sa ofere consiliere din propria experienta", a declarat Mats Aberg.

"Nu stiu daca CE va decide in 2009 sa incheie monitorizarea Romaniei pe justitie. E de inteles ca tarile nu vor sa fie monitorizate. Eu as spune ca mecanismul de verificare al UE trebuie privit ca un demers de sustinere si nu un lucru care diminueaza prestigiul si imaginea unei tari. Ar trebui ca aceasta abordare sa se schimbe", a mai punctat diplomatul suedez.

Publicat Duminica, 23 Noiembrie 2008 - 16:17
Cuvinte cheie: Parlament, coruptie, reforma, Justitie, Mars Aberg | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours