Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Videanu: Romania nu are o piata energetica functionala

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a declarat ca  Romania este singura tara membra a Uniunii Euopene unde structura productiei energetice este una rigida motiv pentru care este nevoie de o restructurare a intregului sector de productie a energiei.

Ministrul Economiei a vizitat, vineri si sambata, companii energetice din subordinea ministerului din judetele Mehedinti, Dolj si Gorj unde au avut loc discutii privind restructurarea intregului sector de productie de energie din Romania.

Tara noastra trebuie sa valorifice toate resursele energetice de care dispune, in vederea asigurarii securitatii energetice a Romaniei. "Acesta este primul principiu adjudecat in procesul de restructurare a intregului sector de productie a energiei. Un al doilea principiu il reprezinta constituirea unei sau a unor companii nationale de productie de enegie care sa aiba in structura flexibilitatea productiei", a declarat ministrul.

"Romania este singura tara membra a UE unde structura productiei este una rigida. Avem o structura pe carbune, una pe hidro si una pe nuclear si emitem pretentia ca avem o piata energetica functionala. Ceea ce este fals din punctul meu de vedere, pentru ca nu poti sa pui in balanta comerciala energia produsa de termo si carbune si pe cea hidro", a mai afirmat Videanu, citat de Newsin.

Videanu a adaugat ca sectorul de productie de energie trebuie restructurat. "Trebuie sa restructuram sectorul de productie de energie pentru a face una, doua sau patru companii nationale profitabile, care sa investeasca in valorificarea potentialului energetic al Romaniei. Nu am venit la Gorj ca sa fac analiza fiecarei unitati in parte. Procesul de restructurare este cel care va crea premisele performantei in tot ceea ce inseamna sector energetic in Romania", a adaugat ministrul.

Adriean Videanu a mai spus ca, la sfarsitul lunii mai, se va putea vorbi de companiile nationale energetice, care sunt necesare pentru ca productia de energie sa nu mai fie rigida

In vizita sa, ministrul Videanu a fost insotit de Marcel Hoara, presedintele Agentiei de Dezvoltare a Zonelor Industriale din Romania, si de secretarul de stat pe resurse minerale, din minister, Alexandru Patruti.

Publicat Sambata, 4 Aprilie 2009 - 18:36
Cuvinte cheie: Videanu, energie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours