Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sarbu: UE a raspuns negativ solicitarii Romaniei pentru acordarea subventiilor pentru ingrasaminte

Ministrul agriculturii, padurii si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu a declarat ca raspunsul Uniunii Europene la solicitarea Romaniei privind acordarea de subventii pentru ingrasaminte chimice destinate agriculturii a fost unul categoric negativ.

Potrivit acestuia, Romania nu va putea acorda subventii pentru ingrasaminte agricultorilor pentru campania de primavara si pentru cea din toamna, in anul 2009. In plus, acesta a adaugat ca nu se vor putea acorda subventii pentru ingrasaminte nici in anii urmatori, relateaza Newsin.

"Raspunsul Uniunii Europene este categoric nu, fiind considerat ajutor de stat. Acest lucru este valabil pentru tot anul curent, cat si pentru anii urmatori", a spus Ilie Sarbu.

Acesta a adaugat ca Romania a facut demersuri pentru acordarea anumitor subventii din agricultura, pentru o perioada de inca trei ani, incepand cu 2010.

In plus, Sarbu a mentionat, referitor la nemultumirea agricultorilor si a sindicatelor din chimie si petrochimie din cauza neacordarii subventiilor pentru ingrasaminte, ca Romania nu poate sa acorde aceste subventii deoarece risca ca Uniunea Europeana sa blocheze si celelealte fonduri comunitare.

Circa 300 de angajati din industria chimica si petrochimica au pichetat recent sediul Guvernului, cerand un act normativ de urgenta prin care sa se acorde subventii pentru achizitionarea de ingrasaminte destinate agriculturii.

Publicat Miercuri, 8 Aprilie 2009 - 17:56
Cuvinte cheie: sarbu, subventii, ue | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours