Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sarbu: Este exclus sa se dea subventii pentru ingrasaminte in campania de primavara

Subventiile pentru ingrasaminte nu vor putea fi acordate pentru campania agricola de primavara, insa se fac demersuri pentru acordarea acestora in campania de toamna.

"Noi am vrut de fapt sa majoram platile complementare directe. Nu o sa dam o subventie, astfel ca producatorul sa-si cumpere singur. Am vrut sa ne apropiem de valoarea subventiei europene. Pentru primavara e exclus sa se dea, pentru ca nu mai e timp, decat din toamna ", a declarat Ilie Sarbu.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana nu a exprimat un refuz categoric in legatura cu acordarea acestor subventii, iar demersurile pentru a putea obtine acordul de a da subventiile vor fi continuate. "Nu a fost un refuz categoric, insa sunt foarte multe demersuri care trebuie facute la nivelul Comisiei. Noi am facut tot ce a tinut de minister, eram in faza in care aveam hotararea de guvern stabilita, dar ni s-a spus ca este ajutor de stat. Nu am un rezultat, insa demersurile continua", a mai spus ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, citat de Newsin.

El a mai precizat ca, daca se accepta sistemul propus, subventiile ar putea fi acordate atat in toamna, cat si in anul 2010, motivand necesitatea acestora in conditii de criza. "In criza in care ne aflam, trebuie sa existe si intelegere. Daca se instituie si se accepta sistemul, poate va continua si in anul viitor", a mai spus ministrul Ilie Sarbu.

Ilie Sarbu a mai mentionat ca va incerca gasirea unei formule de acordare a subventiilor pentru ingrasaminte la sfarsitul lunii martie in cadrul consiliului de ministri de la Bruxelles. "Probabil ca la Consiliul de Ministri de la sfarsitul lunii, de la Bruxelles, o sa reiau discutia si o sa vedem care va fi formula", a mai adaugat Sarbu.
Publicat Marti, 3 Martie 2009 - 15:22
Cuvinte cheie: sarbu, agricultura, subventii, ingrasaminte, campanie primavara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours