Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Romania va participa la operatiunea maritima Black Sea Harmony, alaturi de Rusia, Ucraina si Turcia

Romania si Turcia au semnat saptamana aceasta, la Istanbul, un memorandum de intelegere privind participarea tarii noastre la operatiunea afiliata NATO pentru combatarea riscurilor maritime din Marea Neagra, Black Sea Harmony, la care mai contribuie Ucraina si Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe saluta printr-un comunicat semnarea acestui memorandum de intelegere, aratand ca "prin dezvoltarea acestei initiative se va da un nou impuls cooperarii regionale in zona Marii Negre si va fi fructificata experienta dobandita in alte formate de cooperare pe dimensiunea de antrenament, sporire a increderii si interoperabilitatii".

Operatiunea Black Sea Harmony a fost lansata de Turcia in martie 2004, fiind afiliata NATO si desfasurata in complementaritate cu Operatiunea Active Endeavour din Marea Mediterana. Pana in prezent, au mai fost incheiate acorduri de participare la aceasta operatiune cu Ucraina si Federatia Rusa.

Black Sea Harmony este singura initiativa cu rol operational in monitorizarea rutelor maritime si urmarirea/escortarea vaselor suspecte in vederea combaterii riscurilor maritime din Marea Neagra, contribuind in acest fel la extinderea zonei de stabilitate si securitate.
Publicat Vineri, 3 Aprilie 2009 - 12:23
Cuvinte cheie: Black Sea Harmony | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours