Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Reorganizarea aparatului central al MAI demareaza luni

Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) va reduce numarul angajatilor din aparatul central al institutiei cu 719 posturi, ceea ce reprezinta aproximativ o treime din numarul total al angajatilor, posturile fiind transferate la structurile operative.

De asemenea, MAI au redus si functiile de conducere cu 35%, potrivit Newsin.

Nica a dat asigurari ca reorganizarea MAI nu va afecta misiunile de ordine si siguranta publica care se desfasoara zilnic, referindu-se, printre altele, la operatiunea STRADA 2009, dar si la actiunile derulate pentru combaterea evaziunii fiscale si destructurarea grupurilor infractionale.

"Aceste schimbari vor contribui la acoperirea deficitului de personal de la Politie, in special. Aceasta reorganizare nu inseamna concedieri", a sustinut Nica.

Reorganizarea a fost facuta la propunerea ministrului Internelor, Dan Nica, pentru eficientizarea activitatii ministerului. Astfel, dintre cele 22 de directii generale aflate in componenta aparatului central al Ministerului Administratiei si Internelor au ramas numai opt, celelalte fiind comasate sau transformate in directii cu rang inferior.

Totodata, mai multe structuri aflate in cadrul ministerului au fost reorganizate in cadrul unor structuri subordonate. Astfel, Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane si Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala au fost trecute in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane, Grupul Special de Protectie si Interventie "ACVILA" la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, iar Institutul de Studii pentru Ordine Publica a fost trecut in subordinea Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Modificarea structurii organizatorice a Ministerului Administratiei si Internelor va genera economii bugetare de 2,765 milioane lei in 2009, iar media sumelor economisite anual in urmatorii cinci ani va fi de 3,087 milioane lei, estimeaza Guvernul.

O parte dintre atributiile Agentiei Antidrog vor trece in subordinea Ministerului Sanatatii

"Nu ne putem ocupa si de prinderea traficantilor de droguri si de cei care se afla in aceasta situatie. Sunt doua chestiuni total diferite si, ca in toate tarile membre Uniunii Europene, partea de tratament si de indrumare a celor care se afla sub influenta drogurilor apartine Ministerului Sanatatii si nu MAI", a declarat Nica.

El a precizat ca masurile anuntate vor fi aplicate incepand de saptamana viitoare.

Publicat Duminica, 15 Martie 2009 - 12:40
Cuvinte cheie: MAI, reorganizare, personal, reduceri cheltuieli, dan nica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours