Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Reducerile de personal din MAE se vor face in Centrala

Ministrul de externe Cristian Diaconescu spune ca va opera eventuale reduceri de personal in Centrala MAE, salariile diplomatilor nu vor fi marite si daca se pune problema cumului de salariu si pensie in cazul unor ambasadori, acestia vor fi rechemati.

"O sa aplicam decizia Guvernului (de reducere a personalului bugetar - n.r.) in mod normal, facand o evaluare in legatura cu capacitatea profesionala si din punct de vedere al managementului institutional al modului de functionare a MAE. Avem patru categorii de personal - personalul diplomatic, inaltii functionari, personal de serviciu si personal auxiliar. Sunt activitati in MAE care implica si probleme tehnice care trebuie rezolvate, ca de exemplu cele pentru aderarea la spatiul Schengen", a explicat ministrul, aflat in vizita la Kiev.

In acest sens, ministrul a precizat ca i-a cerut lui Victor Micula, secretarul general al ministerului,sa-i puna la dispozitie o evaluare a posibilitatii de aplicare imediata a deciziei Guvernului.

"Pe de alta parte, va spun foarte direct, pregatirea unui diplomat inseamna atragerea unor tineri cu capacitati profesionale si intelectuale. Vom tine cont de acest lucru atunci cand ne vom gandi la o eventuala reducere a personalului diplomatic. Problabil ca cea mai mare parte a reducerilor se va face din Centrala MAE, pentru ca in exeterior si asa avem un deficit de personal", a declarat ministrul de externe.

Diaconescu a precizat insa ca nu va modifica salariile din minister. "De bine, de rau, cred ca salariile sunt decente in Centrala in acest moment, dar in exterior, cred ca acestea sunt foarte mici in comparatie cu ceilalti diplomati (ai altor tari UE - n.r.). Este o chestiune care nu tine numai de plata muncii, ci si de demnitate", a afirmat ministrul, reluand teza sustinuta de toti ministrii de externe de pana acum.

In ceea ce priveste rechemarea unor ambasadori, Diaconescu a spus ca va lua aceasta decizie numai daca mandatul acestora expira sau daca se pune problema cumulului de salariu si pensie. "Si aceasta decizie se va aplica fara exceptie", a precizat seful diplomatiei.

Guvernul a decis, in urma sedintei de joi, sa reduca numarul posturilor din aparatul central cu circa 2.000, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor. Potrivit unor surse guvernamentale, posturile vizate de restructurare sunt doar cele ocupate, decizia nereferindu-se la cele vacante.

Masura are in vedere reducerea cu circa 20% a numarului total de posturi, astfel incat unele ministere ar putea sa reduca posturile cu mai putin de 20%, altele cu mai mult, au explicat reprezentantii executivului. Ministrii trebuie sa vina cu solutii pentru a diminua cheltuielile cu personalul din sectorul bugetar cu 20%, iar in ce priveste disponibilizarile din aparatul central, se are in vedere si reducerea cu 20% a posturilor din companiile de stat, a declarat vineri ministrul dezvoltarii regionale si locuintelor, Vasile Blaga.

Publicat Vineri, 23 Ianuarie 2009 - 17:38
Cuvinte cheie: reduceri, personal, 20%, MAE, Diaconescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours