Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Presa maghiara: MAE roman si-a exprimat ingrijorarea fata de vizita presedintelui ungar Solyom

Potrivit agentiei de presa MTI, care citeaza "surse diplomatice", autoritatile romane si-au exprimat ingrijorarea fata de vizita presedintelui Ungariei, Laszlo Solyom, in Transilvania, acestea considerand vizita demnitarului drept "un semnal care nu corespunde relatiilor de parteneriat strategic dintre cele doua tari".

Potrivit unor informatii citate de presa maghiara ambasadorului Ungariei la Bucuresti i s-a fi adus la cunostinta ca autoritatile romane sunt ingrijorate ca preconizata vizita a presedintelui Laszlo Solyom "va reprezenta un semnal care nu corespunde relatiilor de parteneriat strategic dintre cele doua tari".

Ambasadorul Ungariei a raspuns ca tocmai opozitia manifestata de autoritatile romane fata de respectiva vizita reprezinta un semnal contrar parteneriatului strategic existent intre cele doua state.

La randul sau, Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul Romaniei la Budapesta pentru a afla care sunt motivele respectivei note verbale. Contactati de Newsin, reprezentantii Amabasadei Romaniei la Budapesta au spus ca vor reveni pentru a confirma sau a infirma informatia obtinuta de MTI, dar pana la ora publicarii acestei stiri nu a fost oferit un raspuns.

Surse oficiale citate de Newsin, au afirmat joi ca autoritatile romane i-au transmis presedintelui Ungariei, Solyom Laszlo, ca vizita sa nu ar fi oportuna in aceasta perioada, luand in calcul intentia acestuia de a sustine ideea autonomiei teritoriale, folosindu-se de pretextul manifestarilor din 15 martie.
Potrivit MTI, presedintele Ungariei a decis sa efectueze vizita in Transilvania cunoscand toate aceste aspecte.

Publicat Vineri, 13 Martie 2009 - 19:35
Cuvinte cheie: MAE, Solyom Laszlo, Transilvania, vizita | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours