Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Predoiu va propune Guvernului scoaterea Codurilor din Parlament spre a fi dezbatute public

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va expune in sedinta Guvernului de miercuri, 1 aprilie, propunerea ONG-urilor de scoatere a Codurilor din Parlament pentru a fi dezbatute public.

Ministrul Justitiei a declarat, marti, la finalul intrevederii cu organizatiile neguvernamentale, care s-a desfasurat cu usile inchise, ca societatea civila i-a propus sa aiba loc o a doua dezbatere publica pe marginea Codurilor, in afara de cea care a existat in 2008, pentru analiza in detaliu a acestor proiecte. "La randul meu, le-am expus pozitia mea, in sensul ca procedurile au fost indeplinite, dar ca voi expune punctul lor de vedere in Guvern. Nu a existat nici o problema, discutiile au fost extrem de constructive si pot continua, nu cred ca este singura intalnire", a declarat Catalin Predoiu, citat de Newsin.

" 'Cautam solutii' este un mesaj pozitiv. (...) Nu ne asteptam la gasirea unei soltii atat de bruste (n.r. - retragerea Codurilor din Parlament). Deocamdata, discutam", a precizat Ioana Avadani, directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, care a specificat ca demersul societatii civile se va opri atunci cand "cetateanul se va simti sigur in prezenta acelor Coduri".

Diana Hatneanu, director executiv APADOR-CH, a declarat ca varianta scoaterii Codurilor din Parlament ar putea fi o solutie. "Ar putea fi o varianta, care s-a discutat astazi la aceasta masa, o oprire a procedurii in Parlament si o reluare a dezbaterii publice. Deci s-ar putea sa se opreasca procedura din Parlament, pentru a organiza acesta dezbatere. Nu stim daca aceasta va fi decizia Guvernului. Scopul nostru este sa se organizeze acesta dezbatere publica, urmata de o reala dezbatere in Parlament, nu sub presiunea timpului. Nu suntem de acord cu ideea asumarii raspunderii Guvernului".

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a invitat marti, incepand cu ora 10.00, reprezentantii asociatiilor si organizatiilor neguvernamentale la o intalnire pe tema prevederilor din proiectele de Coduri, la care a participat si ministrul Catalin Predoiu.

Publicat Marti, 31 Martie 2009 - 14:23
Cuvinte cheie: Catalin Predoiu, coduri, dezbatere publica, ONG, societate civila, Diana Hatneanu, Ioana Avadani | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours