Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Predoiu: Unele evolutii recente nu au fost incluse in raportul CE

Remarcam faptul ca unele evolutii recente nu au fost incluse in raport, probabil datorita faptului ca timpul nu a permis acest lucru, a declarat, joi, ministrul Catalin Predoiu, in cadrul unei conferinte de presa.

"In general, raportul poate fi apreciat ca fiind obiectiv si tehnic", apreciaza ministrul Justitiei, in conditiile in care contine un inventar al elementelor de progres, dar si al intarzierii in implementarea reformelor. Cu toate acestea, ministrul a remarcat ca unele evolutii recente nu au fost incluse in raport, "probabil datorita faptului ca timpul nu a permis acest lucru".

Catalin Predoiu a declarat, joi, ca obiectivul prioritar al ministerului pe care il conduce ramane, in 2009, promovarea si sprijinirea adoptarii codurilor de catre Parlament. "Raportul noteaza pozitiv finalizarea proiectelor de coduri, dar subliniaza necesitatea ca aceastea sa devina legi. Se mentioneaza necesitatea unei dezbateri publice pe marginea proiectelor de coduri, desi reamintesc ca, in anul 2008, au stat in dezbatere publica peste 6 luni de zile", a precizat ministrul.

Catalin Predoiu a mai afirmat ca va inainta Guvernului, in cursul saptamanii urmatoare, un memorandum care sa contina o propunere concreta privind modalitatea de adoptare a codurilor. "Aceasta modalitate pe care o voi propune va incerca sa concilieze punctele de vedere ale celor doua partide care compun coalitia, respectiv PD-L si PSD. Propunerea va avea la baza discutiile de ultima ora din cadrul Coalitiei.

"Nu pot sa nu remarc ca s-a pierduc o luna si jumatate fara sa progresam in adoptarea acestor proiecte", a mai spus ministrul Predoiu. El considera ca este important ca aceste proiecte sa fie adoptate intr-un termen rezonabil, cu precizarea ca adoptarea codurilor nu va duce la incetarea monitorizarii. "Imediat ce codurile vor elaborate, ministerul va trece la elaborarea unui studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar", a declarat ministrul Justitiei.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 17:39
Cuvinte cheie: Predoiu, ministru, Justitie, raport, CE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours