Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Predoiu: Semnalele pe care le da Parlamentul vor atarna greu la raportul de tara

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, miercuri, cu referire la cazul Adrian Nastase, ca semnalele pe care le da Parlamentul vor atarna greu la raportul de tara al Comisiei Europene, dar a precizat ca nu vrea sa implice ministerul.

"Politica noastra este sa nu se implicam in cazuri particulare, dar subliniez faptul ca semnalele pe care le da Parlamentul vor atarna greu la raportul de tara", a declarat miercuri ministrul Justitiei, fiind intrebat ce va face legat de cazul lui Adrian Nastase. Catalin Predoiu a subliniat ca nu vrea sa implice ministerul.

De asemenea, ministrul a precizat ca nu a primit niciun raspuns din partea partidelor parlamentare la scrisoarea adresata in urma cu doua saptamani, in care le cerea sefilor de partide parlamentare sa reflecte la "o posibila agenda comuna, un angajament pentru rezolvarea problemelor din sistemul judiciar", facand referire inclusiv la raportul CE pentru Romania.

Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat, tot miercuri, ca va retrimite Camerei Deputatilor dosarele lui Adrian Nastase ori de cate ori va fi nevoie si ca procurorii asteapta doar avizul plenului in acest caz.

"Este important sa primim un aviz, fie pozitiv, fie negativ din partea plenului. Am rugamintea catre Parlament sa se pronunte cat mai repede. Asteptam doar avizul Camerei Deputatilor", a spus Kovesi.

Daniel Morar a declarat, miercuri, la CSM, ca asteapta decizia plenului Camerei Deputatilor in cazul lui Adrian Nastase, pentru ca in plen trebuie sa se hotarasca soarta dosarelor. Morar s-a abtinut de la alte comentarii.

Propunerea PDL de a inainta plenului un raport favorabil inceperii urmaririi penale a lui Nastase a fost respinsa de Comisia juridica, presedintele Comisiei Daniel Buda conchide ca s-a adoptat un raport negativ, dar refuza sa supuna la vot propunerile PSD de retrimitere a solicitarilor la BP.

Democrat-liberalul Daniel Buda a supus votului Comisiei propunerea PDL de a intocmi raport favorabil solicitarii Procurorului General in privinta lui Nastase, care a intrunit noua voturi favorabile (PDL) si 10 "impotriva", ale PSD si reprezentantului minoritatilor, Mircea Grosaru.

Dupa vot, presedintele forului a sustinut ca in acest caz, Comisia va intocmi un raport negativ inceperii urmarii penale, insa a refuzat sa supuna la vot propunerea pesedistului Florin Iordache privind retrimiterea la Biroul Permanent a scrisorii lui Kovesi pentru ca acesta sa solicite Parchetului General noi probe. Pesedistii au catalogat refuzul lui Buda drept un abuz si au anuntat ca vor sesiza Biroul Permanent.

Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 18:11
Cuvinte cheie: Nastase, penal, Predoiu, Parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours