Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Predoiu: Daca voi credeti ca bugetul pleaca gol de la minister si vine plin la CSM, va inselati

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, ca nu este impotriva trecerii bugetului de la minister la Curtea Suprema sau la CSM, dar a spus ca la acest moment unele instante au probleme cu administrarea banilor.

"Vreau sa va reamintesc ca in decembrie am cazut de acord ca nu e momentul de preluare a bugetului. Una reprezinta finantarea sistemului si alta reprezinta administrarea. Daca credeti ca bugetul pleaca gol de la minister si vine plin la CSM sau la Inalta Curte va inselati. La nivelul ministerului exista mai multe rapoarte de audit care arata dificultati in administrarea bugetului. Ati vorbit de plangere penala, doamna Barbulescu. Vreau sa va arat aceste rapoarte sa vedem daca mai credeti ca si in acele cazuri e nevoie de plangere penala", a spus ministrul Catalin Predoiu, potrivit Newsin.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a mai declarat ca doreste adoptarea unui pact national pentru justitie. "Am lansat ieri ideea, si am reitera-o astazi in CSM, privind alcatuirea unui pact national pentru justitie, pe care sa-l inaintam atat fortelor politice, cat si celorlalte puteri in stat. Cred ca numai in acest fel, coordonat, pe baza dialogului, si corelat cu celelalte puteri in stat sa pot obtinte solutiile necesare", a spus Predoiu.

Ministrul a afirmat ca personalul din justitie va trebui sa se descurce cu resursele existente, urmand ca dupa incheierea acordului cu FMI sa se revizuiasca situatia financiara.

Totodata, Predoiu a spus ca realitatea juridica din Romania, inclusiv salarizarea nu mai poate fi cuprinsa de realitatea economica. "Eu inteleg toate aceste nemultumiri, dar cred ca e un moment in care cu totii trebuie sa acceptam ideea ca realitatea juridica, consfintita inclusiv prin legile privind salarizarea din aceasta tara, nu mai poate sa fie cuprinsa de realitatea economica. Va trebui, inevitabil, sa existe o acordare a celor doua domenii si anume sfera juridica trebuie acordata la ceea ce traversam, ca fenomen economic, in prezent. Acest lucru nu e simplu", a mai declarat Predoiu.
Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 15:32
Cuvinte cheie: predoiu, buget, CSM, justitie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours