Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Pogea le-a cerut ministrilor previziuni privitoare la incheierea contractelor finantate din fonduri europene

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, le-a cerut marti ministrilor previziuni cu privire la incheierea contractelor finantate din fonduri europene, deciziile de finantare catre beneficiari si ultimele plati.

"Daca vrem sa marim absorbtia fondurilor UE, trebuie sa avem o previziune a unor etape. Noi nu avem, spre exemplu, probleme cu depunerea unor proiecte. Depunerea de proiecte este mult mai mare decat valoarea. A doua etapa este aprobarea de proiecte. Aici va trebui ca autoritatile de management sa vada care este legitimitatea lor.

Ceea ce cer eu se refera la ultimele doua etape: ce previziuni aveti privind incheierea de contracte - daca vorbim despre incheiere de contracte inseamna ca el a fost eligibil si in faza imediat anterioara a fost aprobat - deciziile de finantare catre beneficiari si ultimele plati", a declarat Pogea la inceputul discutiilor de marti pe tema absorbtiei fondurilor europene.

Premierul Emil Boc le-a cerut, in urma cu o saptamana, tuturor coordonatorilor de programe operationale sectoriale ca in termen de sapte zile sa fie finalizat graficul de absorbtie al fondurilor comunitare pentru 2009. De asemenea, Boc a solicitat ca in acelasi termen sa fie prezentata forma finala a proiectului de act normativ privind modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, in vederea reducerii birocratiei si a facilitarii accesului la fondurile europene.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 13:54
Cuvinte cheie: Pogea, fonduri, europene | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours