Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Opozitia il someaza pe Ilie Sarbu sa renunte la demiterea directorilor APIA

 Deputatii PNL si UDMR au hotarat sa depuna o motiune simpla pe agricultura in cazul in care Biroul Permanent al Camerei nu aproba infiintarea unei comisii de ancheta care sa cerceteze in ce conditii Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, a decis demiterea directorilor de la APIA.

Deputatul PNL Mihai Banu l-a avertizat, marti, pe ministrul Ilie Sarbu sa renunte la demiterile directorilor de la APIA, in caz contrar PNL urmand sa depuna o motiune simpla la Camera Deputatilor.

"Am monitorizat activitatea ministrului Ilie Sarbu, activitate care poate fi rezumata la cuvintele incompetenta, inconstienta, denigrare, dezinformare si abuzuri", a spus Banu, care l-a acuzat pe ministru ca nu este capabil sa implementeze masurile din politica agricola comuna a Uniunii Europene.

Un alt liberal, Pavel Horj, a precizat ca demiterea in bloc de catre Sarbu a 60 de directori de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura este abuziva si ilegala, deoarece acesti directori nu au fost audiati in prealabil, conform legii, iar demiterea lor nu intra in atributiile ministrului de resort.

Horj sustine ca inlocuirea acestor directori pericliteaza buna functionare a APIA. "Prin demersurile necontrolate, negandite, arbitrare, abuzive si nelegale ale domnului ministru Ilie Sarbu se creeaza pericolul iminent al blocarii efectuarii platilor directe pe suprafata de catre Comisia Europeana in 2009 pentru 2008", sustine Horj.

Deputatii liberali au facut deja o cerere catre Biroul Permanent prin care solicita crearea unei comisii de ancheta care sa cerceteze eventualele abuzuri ale ministrului, cererea fiind sustinuta si de catre UDMR.

"Vrem sa avertizam coalitia ca, daca Ilie Sarbu ramane ministru, va duce agricultura spre dezastru", a conchis Mihai Banu

Aproximativ 60 de directori din conducerea centrala si locala a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au fost demisi pe 19 martie de ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat pentru Newsin directorul de comunicare al ministerului, Gabriel Luca.
Publicat Marti, 24 Martie 2009 - 16:53
Cuvinte cheie: APIA, Sarbu, agricultura, PNL, demitere | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours