Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica: Suntem in grafic pentru aderarea la Spatiul Schengen in 2011

Ministrul Dan Nica a declarat, la inaugurarea oficiala a centrului de securizare a frontierei de la Marea Neagra, SCOMAR, ca aceasta granita a Uniunii Europene este in permanenta monitorizata si ca suntem in grafic pentru aderarea la Spatiul Schengen in 2011.

Ministrul Administratiei si Internelor a inaugurat, la Constanta, Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al traficului la Marea Neagra (SCOMAR). "Un asemenea sistem permite, pe langa faptul ca putem sa acordam sprijin persoanelor care s-ar afla in nevoie in apropierea tarmului romanesc, si combaterea traficului ilegal, fie ca este de droguri, persoane, marfuri de contrabanda sau de pescuit ilegal", a declarat Nica, la evenimentul unde au mai participat Virgil Ardelean, seful Politiei, Petre Toba, seful Politiei de Frontiera, Nelu Pop, doi secretari de stat din MAI, seful DGIPI, Gelu Drajneanu, dar si primarul Constantei, potrivit Newsin.

Potrivit Ministerul Administratiei si Internelor, SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologie de ultima ora, care permite detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra. Sistemul a fost realizat in colaborare cu parteneri din Uniunea Europeana, avand un buget total de 24,60 milioane euro (fonduri PHARE si cofinantare), fiind operationalizat in perspectiva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Imaginile de ansamblu furnizate de acest sistem integrat vor fi exploatate si de alte autoritati cobeneficiare, cum sunt Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, precizeaza MAI.
Publicat Joi, 30 Aprilie 2009 - 16:38
Cuvinte cheie: spatiul schengen, nica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours