Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica: Ordonanta privind deconcentrarea ramane

Vicepremierul Dan Nica a declarat ca Ordonanta de urgenta privind conducerea institutiilor deconcentrate "ramane in aceeasi forma" a Guvernului, nefiind luata in discutie vreo consultare cu presedintele Traian Basescu pentru modificarea acesteia.

"Noi am discutat in cadrul coalitiei modalitatile de punere in actiune a acestei Ordonante si nu a fost nici un moment evocata o asemenea posibilitate ( a unei intalniri cu seful statului, n.r.)", a spus Dan Nica. "Nu putem discuta pe supozitii, nu stim ce are de gand presedintele Romaniei si n-ar fi corect din partea mea sa prefigurez o anumita atitudine pe care domnia sa nici nu stim daca o are. Daca domnul presedinte al Romaniei are ceva de spus, cu siguranta o va spune", a adaugat el.

Intrebat daca a fost discutata amendarea sau modificarea in vreo forma a Ordonantei de urgenta care restructureaza conducerile institutiilor deconcentrate, Nica a spus: "Nu, Ordonanta de Urgenta ramane cum am stabilit in Guvern".

Guvernul a anuntat ca nu va reveni asupra prevederilor Ordonantei de Urgenta privind deconcentratele, eventualele modificari ale acesteia urmand sa fie facute in momentul dezbaterii in Parlament.

Potrivit OUG, care a fost publicata miercuri, 22 aprilie, in Monitorul Oficial, functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca "partidele aflate la putere poate vor mai reflecta putin asupra ordonantei unitatilor descentralizate". Seful statului, care s-a declarat din nou un "partizan fara rezerve" al descentralizarii, a sustinut cresterea autonomiei structurilor descentralizate. El a spus la Cluj, ca si in alte randuri, ca scolile si spitalele, ca si directiile agricole, ar trebui sa treaca in subordinea autoritatilor locale.
Publicat Marti, 28 Aprilie 2009 - 13:58
Cuvinte cheie: nica, deconcentrarea, basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours