Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica: Delegatia FMI vine in Romania, dar nu pentru acordarea unui imprumut

Viceprim-ministrul Dan Nica a declarat, luni, la finalul sedintei Coalitiei, ca o delegatie a FMI va veni in aceasta saptamana in Romania "in primul rand" pentru a evalua situatia economiei romanesti, aratand ca "nu crede" ca va fi vorba despre o negociere pe tema unui imprumut.

"Au fost si discutii legate de modul in care vom asigura finantarea in acest an, nu exista in acest moment un proces de evaluare care sa fie finalizat.(..) Ceea ce ne ingrijoreaza este o oarecare ingreunare a procesului de asigurare a creditarii catre firmele din Romania de catre sistemul bancar si vrem sa vedem care sunt modalitatile prin care sa ajutam sistemul bancar si in acelasi timp sa fim siguri ca nu exista niciun abuz in acest domeniu", a declarat Dan Nica, la finalul sedintei Coalitiei, potrivit Newsin.

Intrebat daca delegatia FMI care va veni in Romania in aceasta saptamana va negocia cu partea romana un imprumut, Nica a spus ca "nu crede" ca va exista o astfel de negociere cu  Guvernul Romaniei.

Nica a aratat ca exista un mecanism prin care reprezentantii FMI fac schimb de informatii cu institutiile abilitate din fiecare tara pentru a evalua impactul crizei economice. "Eu inteleg ca ei vin in primul rand pentru a vedea care este situatia economiei romanesti, daca a existat un impact al crizei, cum este pregatita economia Romaniei pentru a face fata acestei crize si care sunt masurile ce trebuie luate pentru o reglementare mai buna a sistemului financiar-bancar astfel incat sa se evite situatiile neplacute din anul 2008", a precizat ministrul social-democrat.

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat luni, inaintea sedintei coalitiei, unde s-a discutat despre un posibil imprumut de la FMI, ca Romania are nevoie de finantare externa, pentru ca, fara acesta,  ar putea repeta criza din perioada 1997-2000.

Publicat Luni, 9 Martie 2009 - 13:54
Cuvinte cheie: Nica, FMI, imprumut | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours