Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nemirschi ii cere lui Boc sa-l demita pe seful Administratiei Fondului pentru Mediu

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a inaintat premierului Emil Boc, joi seara, propunerea de revocare din functie a sefului Administratiei Fondului pentru Mediu, Mihai Toti, motivand ca nu a respectat termenul de publicare a listei instalatorilor validati in cadrul programului "Casa Verde".

"Motivul acestei decizii consta in nerespectarea termenului de publicare a listei instalatorilor validati (din cadrul programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energiile regenerabile), conform Ordinului Ministrului Mediului 1632 din 24.12.2008", se arata in comunicatul remis de Ministerul Mediului.

Programul Casa Verde a fost amanat din nou, pe termen nedeterminat, atat pentru ca bugetul fondului de mediu nu a fost aprobat, cat si din cauza ca Ministerul Mediului a identificat patru probleme ale programului, a declarat, joi, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Am identificat patru probleme care au determinat amanarea acestui program. Prima tine de o incapacitate la nivelul Administratiei Fondului de Mediu de a indeplini prima sarcina, si anume validarea instalatorilor. A doua se refera la niste nereguli din ghidul solicitantului, legate de neclarificarea principiului 'primul venit, primul servit'. De asemenea, cred ca multi solicitanti vor cere acesti bani pentru case de vacanta si nu mi se pare oportuna cheltuirea atator bani pentru aceste locuinte, pe care oamenii le folosesc de cel mult cateva ori pe an", a spus Nemirschi.

In plus, el este nemultumit de faptul ca ghidul nu precizeaza cati dintre producatorii echipamentelor de energie eoliana, de panouri solare sau pompe geotermale trebuie sa provina din Romania sau din Uniunea Europeana, deoarece nu vrea ca "produse din Asia, care au preturi mici si o calitate necorespunzatoare, sa fie cele mai vandute prin acest program".

Ministrul Mediului a adaugat ca va prezenta aceste probleme in sedinta de guvern de vineri, urmand ca Executivul sa aleaga intre revizuirea ghidului solicitantului, reducerea partiala a finantarii pentru acest program, continuarea lui in forma propusa de fostul ministru al Mediului - Attila Korodi - si anularea intregului program de inlocuire sau completare a sistemului clasic de incalzire cu sisteme care folosesc energie alternativa.

"Sursa de bani poate fi indreptata atat in aceasta zona (spre acest program n.r.), cat si spre alte zone care pot produce locuri de munca si bani pentru Romania", a mai spus Nemirschi.

Publicat Joi, 15 Ianuarie 2009 - 21:15
Cuvinte cheie: Mihai, Toti, Nicolae, Nemirschi, Emil, Boc, revocare, Administratia, Fondului, Mediu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours