Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nemirschi: Dosare de finantare, gasite langa un WC

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sambata, la Craiova, ca dosare depuse de primari pentru construirea de parcuri finantate de Guvern au fost „uitate” de vechea conducere langa un WC de la etajul unu al ministerului

"Am vazut ca ati depus trei aplicatii pentru programul de parcuri. Vreau sa va spun ca am intrebat la minister despre acest program si nimeni nu stia nimic. Nu se gaseau dosarele cu aplicatiile trimise de primari. Ei bine, le-am gasit in final, undeva intre chicineta si WC, la minister, la etajul unu.

Probabil ca vechea conducere a ministerului le-a uitat acolo ori nu mai aveau unde sa le puna. Asadar, vreau sa va anunt ca acest program va continua, nu se va incheia in luna aprilie, asa cum era prevazut, pentru ca pana acum nu a existat acces la el”, a sustinut Nicolae Nemirschi intr-o conferinta de presa la Craiova.

In aceeasi conferinta de presa, ministrul Mediului a atras atentia asupra fenomenului desertificarii, precizand ca o transa din banii obtinuti de Guvern prin intermediul taxei de mediu va fi redirectionata spre Dolj.

„Fenomenul desertificarii este ingrijorator in Dolj. Acesta este unul dintre multele capitole a ceea ce se cheama incalzire globala si caruia nu i-am dat prea multa atentie pana acum. In cel mai temeinic studiu romanesc despre acest fenomen s-a ajuns la concluzia ca in urmatorii 20 de ani mai multe zone vor deveni aride. Incepe cu Banatul, continua in Oltenia, estul Munteniei si Dobrogea. Astfel se preconizeaza ca productia agricola a Olteniei va reprezenta doar 60 la suta din ce se produce acum”, a spus Nicolae Nemirschi.

Acesta a adaugat ca o parte din banii colectionati de Guvern prin taxa de mediu, care pana acum mergeau la programul „Casa verde” vor fi redirectionati in Dolj, pentru combaterea desertificarii. "Am stopat programul Casa Verde, vizand amplasarea de panouri solare, iar o parte din banii destinati acelui program vor veni la dumneavoastra in Dolj, pentru ca trebuie sa ne apucam serios de combaterea desertificarii. Am discutat si cu noul prefect si vom tine legatura pentru a stabili un program”, a mai spus ministrul Mediului. \

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a precizat ca Guvernul va incepe o campanie „agresiva” pentru combaterea desertificarii. „La nivelul Guvernului, vom incepe o campanie agresiva impotriva desertificarii.

Este un subiect care afecteaza nu doar Doljul, ci mai multe parti ale tarii si este timpul sa abordam, cu fonduri europene, un efort sistematic de lupta impotriva desertificarii. Vreau sa va informez ca in legatura cu amenajarea sistemului de irigatii Sadova - Corabia, care trece si prin zona faimoasa a Dabulenilor, ca programul de reabilitare a sistemului de irigatii inceput in 2004 va continua sa fie sustinut.

Peste 7.000 de hectare vor fi irigate in acest an”, a spus Mircea Geoana. Reamintim ca atat presedintele Senatului, Mircea Geoana, cat si ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, s-au aflat la Craiova pentru ceremonia de investire a noului prefect de Dolj, Florin Stancu.

Publicat Sambata, 7 Februarie 2009 - 17:02
Cuvinte cheie: Nemirschi, mediu, proiecte | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours