Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministrul Justitiei cere suplimentarea bugetului MJ

Catalin Predoiu a facut, joi, un apel public catre Guvern si Coalitie, pentru a avea in vedere, la rectificarile bugetare, suplimentarea bugetului pentru sistemul judiciar, avand in vedere ca obiectivele reformei justitiei nu pot fi atinse fara cresterea fondurilor alocate.

Ministrul a precizat ca, desi raportul CE nu analizeaza starea financiara a sistemului judiciar, mentioneaza faptul ca "punerea in aplicare cu succes a codurilor va depinde de alocarea de resurse financiare suficiente".

"Bugetul primit in aceasta faza nu permite satisfacerea nici a drepturilor salariale recunoscute prin hotarari judecatoresti, nici a nevoilor de investitii", a declarat Predoiu, precizand, din nou, ca bugetul va permite, insa, "eliminarea unor diferente conjuncturale de salarizare in cadrul sistemului judiciar".

In contextul numeroaselor actiuni in instanta ale magistratilor, pentru recuperarea drepturilor salariale restante, ministrul a facut un apel pentru incetarea actiunilor judiciare "abuzive", indreptate impotriva ministerului, cu precizarea ca asteapta acelasi gest din partea Consiliului Superior al Magistraturii care, "din pacate, pe tot parcursul anului 2008, a avut o politica de pasivitate fata de acest fenomen", pe care l-a incurajat "tacit".

Catalin Predoiu a semnalat, din nou, ca se impune elaborarea urgenta a unei legi a salarizarii in sistemul judiciar.

Punerea in aplicare a codurilor presupune includerea, in bugetele anuale, a unor sume importante pentru reaorganizarea instantelor si parchetelor, ceea ce implica considerarea sistemului judiciar, de catre Guvern si Parlament, "un domeniu de interes strategic si finantat corespunzator". "Fara aceasta garantie, reforma va ramane un concept pe hartie", a conchis ministrul.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 19:28
Cuvinte cheie: Predoiu, minister, Justitie, buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours