Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministrul Justitiei asteapta o lege a salarizarii pentru Justitie

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, sambata, la Realitatea TV, ca spera ca problemele din justitie sa se rezolve si cu "intelegerea" celor din sistem si ca o lege de salarizare in acest domeniu sa existe in cateva luni.

"Sunt constient de ce greutati apasa pe acest sistem, de probleme sunt venite din urma, este un moment greu, fac apel la o responsabilitate generala la acest sistem. Nu suntem in masura, la ora asta, bazat pe ce performanta avem, sa reclamam un statut privilegiat. Intai performanta si dup-aia", a spus ministrul Predoiu in continuarea declaratiilor despre bugetul "insuficient" primit de MJ.

"Este un buget care acopera in parte aceste nevoi. Noi am solicitat pe baza unor evaluari in jur de 2 miliarde 800 de milioane de lei, aproximativ 800 de milioane de euro si am primit undeva in jur de 500 de milioane de euro. Categoric insufcient. Dar nu este sfarsitul anului. Pe parcurs pot exista rectificari bugetare.

Trag nadejdea ca pana la finalul anului vom primi si restul de fonduri. Asa s-a intamplat si anul trecut. Cand am preluat Ministerul Justitiei era intr-o criza financiara profunda. Erau salarii restante, erau onorarii din oficiu neplatite de 4-5 luni de zile, aveam problema actiunilor indreptate impotriva Ministerului Justitiei, care nu s-a rezolvat dar lucrurile s-au drenat cat de cat pana in toamna", a afirmat ministrul.

Predoiu a spus ca, probabil ca din toamna, intrandu-se in ciclul electoral, "din nou a fost o perioada de stagnare si din nou avem arierate, din nou avem blocaj financiar in sistem. Sper ca lucrurile sa fie rezolvate si cu intelegerea sistemului pentru ca altfel nu se poate".

Ministrul a reafirmat ca bugetul ii permite sa treaca la eliminarea unor inechitati din sistem intre cei care lucreaza in CSM, ICCJ si ceilalti magistrati si Ministerul Public.

"Pe baza acestor fonduri pe care o sa le primim, dupa ce legea bugetului este adoptata, dupa ce o sa am un temei legal, o sa emit un ordin care sa rezolve, in parte, pentru viitor, aceste discrepante, inegalitati. Este urgent sa avem o lege a salarizarii in sistemul judiciar, am cerut-o din vara anului trecut. Din pacate, datorita unor conjuncturi politice, ea nu a capatat realitate. Voi continua sa presez in acest sens, de altfel nu cred ca este nevoie, premierul a inteles ca aceasta este o prioritate. Eu sper ca in 3-4 luni sa avem si aceasta lege de salarizare", a mai spus Predoiu.

Publicat Duminica, 8 Februarie 2009 - 09:06
Cuvinte cheie: Predoiu, buget, Justitie, salarii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours