Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministrul austriac de Externe a fost evaziv in privinta bancilor austriece din Romania

Ministrul austriac de externe, Michael Spindelegger, aflat in vizita in Romania, a fost destul de evaziv in ceea ce priveste bancile austriece din Romania, in conditiile in care exista suspiciuni ca acestea vor scoate capital din tara noastra, dupa acordarea imprumutului FMI.

Cristian Diaconescu a subliniat, dupa intrevederea cu omologul sau austriac, importanta faptului ca bancile austriece si-au mentinut liniile de creditare pentru sucursalele din Romania si a indicat necesitatea continuarii dialogului intre institutiile bancare.

"Din punctul de vedere al volumului investitiilor, Austria este a doua tara ca nivel de investitie din Romania, cu peste 12 miliarde de euro. Subliniez ca este foarte important faptul ca bancile austriece au decis mentinerea liniilor de credit pentru sucursalele din Romania, cu atat mai mult cu cat bancile austriece inregistreaza indicatori de solvabilitate peste medie si o buna pozitie in ceea ce priveste lichiditatea. Am subliniat importanta continuarii dialogului intre institutiile bancare din cele doua tari in sensul asigurarii stabilitatii economice", a declarat seful diplomatiei romane, potrivit Newsin.

Omologul austriac s-a referit, in schimb, destul de evaziv la aspecte privind bancile austriece din Romania, vorbind numai despre criza economica in general. "Parteneriatul strategic dintre tarile noastre s-a remarcat mai ales in domeniul cooperarii energetice - Nabucco -, al cooperarii dunarene si al gestionarii efectelor crizei economice. Este foarte important sa fim permanent in contact si ne informam reciproc si reusim sa pornim initiative comune in aceste domenii", a explicat Michael Spindelegger.
Publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 16:55
Cuvinte cheie: Michael Spindelegger, austia, ministru de externe, banci | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours