Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministerul Justitiei va analiza decretul italian impotriva violentei sexuale

Ministerul Justitiei va analiza decretul italian privind masurile urgente in domeniul sigurantei publice impotriva violentei sexuale, care intra miercuri in vigoare, urmarindu-se concordanta actului legislativ cu standardele legislatiei europene.

Imediat ce Decretul Lege va fi tradus in limba romana, va fi postat pe site-ul www.just.ro, potrivit Newsin.

Decretul Lege adoptat de Guvernul Berlusconi in sedinta din 20 februarie este de natura sa descurajeze si sa previna savarsirea infractiunilor de violenta sexuala. Prin prezentul act normativ sunt inasprite pedepsele pentru infractiunile de violenta sexuala, sunt modificate dispozitii din Codul penal si Codul de procedura penala italiana, dispozitiile legii privind regimul de detentie si dispozitii din materia imigrarii si a conditiei strainului, se precizeaza in comunicatul MJ.

Potrivit acestuia, decretul ofera posibilitatea primarilor, prin acord prealabil cu prefectul, de a beneficia de "colaborarea asociatiilor de cetateni neinarmati" cu scopul de a semnala politiei statale sau locale fapte care pot dauna sigurantei urbane".

Actul normativ are un caracter de urgenta si, conform Constitutiei italiene, va trebui sa fie supus spre aprobare celor doua Camere ale Parlamentului de la Roma pentru a fi convertit in lege. Daca in termen de 60 de zile de la publicare nu este aprobat de catre Parlamentul italian, Decretul lege isi pierde valabilitatea ex tunc (art.77 din Constitutia italiana).

Decretul aprobat pe 20 februarie de Cabinetul italian impune o sentinta obligatorie de inchisoare pe viata pentru violurile asupra minorilor, precum si accelerarea proceselor pentru persoanele surprinse in timp ce comiteau un viol.

Decretul impune o sentinta obligatorie de inchisoare pe viata pentru violurile ce duc la deces, anuleaza posibilitatea arestului la domiciliu pentru autorii unor astfel de infractiuni si prevede oferirea de asistenta legala gratuita victimelor. Decretul introduce si sentinta obligatorie de inchisoare pe viata pentru violurile asupra minorilor.

Textul cuprinde doua puncte ce au generat o polemica aprinsa in Peninsula, ambele promovate intens de ministrul de interne Roberto Maroni. Unul dintre ele se refera la infiintarea unor patrule civile neinarmate, care sa alerteze fortele de ordine in cazul in care observa vreun incident. Aceasta masura este contestata atat de opozitie, cat si de presedinte si chiar de unii dintre colegii lui Maroni din Guvern, de exemplu ministrul apararii Ignazio La Russa.

Cealalta prevedere controversata se refera la prelungirea perioadei retinerii imigrantilor ilegali in centrele de identificare si expulzare.
Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 14:02
Cuvinte cheie: ministerul justitiei, decret lege, berlusconi, viol, imigranti, pedepse | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours