Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministerul Economiei vrea amanarea discutarii OUG privind Compania Energetica Nationala

Ministerul Economiei a cerut marti Comisiei de resort a Senatului amanarea dezbaterilor pe OUG de infiintare a Companiei Energetice Nationale, mentionand ca asteapta un punct de vedere de la Guvern, propunerea Ministerului fiind de respingere a ordonantei.

Semnatarul, secretarul de stat Tudor Serban, a motivat solicitarea prin faptul ca „ministerul Economiei a inaintat un memorandum Guvernului, prin care solicita elaborarea unui punct de vedere privind respingerea” actului normativ initial.

Secretarul Comisiei economice, senatorul PSD Serban Mihailescu, a precizat ca nu poate estima cand va intra in dezbaterea Comisiei Ordonanta de Urgenta, subliniind ca decizia privind acest subiect trebuie sa fie luata in urma unui raspuns in acest sens de la Comisia Europeana.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 128/2008 privind unele masuri de reorganizare a sectorului energetic prin preluarea de catre Societatea Comerciala de Furnizare a Energiei Electrice "Electrica SA" a unor pachete de actiuni se afla pe ordinea de zi a Comisiei Economice din Senat, pentru obtinerea unui raport pe fond.

Ministrul economiei Adriean Videanu a declarat duminica la Realitatea TV ca in forma in care a fost gandita, Compania Energetica Nationala (CEN) era o mare eroare si ii va prezenta premierului o analiza pe aceasta tema.

"Compania Energetica Nationala era o mare eroare, care ar fi distrus competitia pentru ca Hdroelectrica, impreuna cu complexurile Turceni si Rovinari, ar fi format un monopol", a spus Videanu.

La jumatatea acestei luni, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, declara pentru NewsIn, ca CEN va fi desfiintata printr-o Ordonanta de Urgenta.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica urma faca parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica ar fi urmat sa preia actiunile acestor companii.

Publicat Marti, 27 Ianuarie 2009 - 14:44
Cuvinte cheie: Ministeru, l Economiei, amanare, Compania, Energetica, Nationala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours