Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministerul Dezvoltarii nu a absorbit nici un euro din fondurile europene post-aderare

Ministrul Vasile Blaga a declarat astazi ca ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) nu a absorbit nici un euro din fondurile europene post-aderare pentru proiecte de investitii prin Programul Operational Regional (POR), in 2007 - 2008.

"Din pacate, absorbtia din fonduri post-aderare pentru proiecte de investitii a fost zero pana acum. Au fost luate doar 14,22 milioane de euro pentru asistenta tehnica. Cu toate acestea, vrem sa facem in 2009 plati de 325,524 milioane euro, din care 225 milioane fonduri europene, prin Programul Operational Regional, iar restul de 100 milioane de euro, co-finantare", a declarat ministrul.

Blaga a mai spus ca are in plan ca fondurile europene care vor fi absorbite in acest an sa ajunga la 595,008 milioane euro.

Potrivit ministrului Dezvoltarii, in 2009 urmeaza a fi semnate 539 de contracte pe fonduri europene prin POR, cu o valoare de 696 milioane euro, ceea ce face ca suma totala a contractelor semnate cu finantare totala prin POR in 2008 si 2009 sa ajunga la 1,14 miliarde euro.

Blaga a subliniat ca in ceea ce priveste cele 11 programe de cooperare transfrontraliera nu s-a efectuat nici o plata in 2008, insa sustine ca nu vor fi probleme cu programle PHARE, potrivit Newsin.

Publicat Vineri, 30 Ianuarie 2009 - 15:37
Cuvinte cheie: Bllaga, dezvoltare, economie, fonduri, UE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours