Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministerul Culturii a pierdut 28 de milioane de lei la rectificare

Bugetul pe 2009 al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, stabilit initial la 1,2 miliarde de lei, este mai mic cu 28 de milioane in urma rectificarii bugetare.

Potrivit lui Paleologu, Ministerul Culturii are pe lista de prioritati pentru anul in curs 31 de proiecte, care sunt analizate pentru a se vedea de cati bani va beneficia fiecare in parte dupa rectificare.

Ministrul Culturii a lasat sa se inteleaga faptul ca, pentru proiectele care ar urma sa beneficieze de fonduri total insuficiente, se ia in calcul inclusiv varianta ca ele sa nu mai fie organizate anul acesta, potrivit Newsin.

Unul dintre evenimentele ce risca sa nu mai aiba loc in 2009, din pricina bugetului redus, este Festivalul National de Teatru (FNT), care beneficiaza de fonduri cu 78% mai mici decat in 2008. FNT si alte proiecte ar putea fi insa salvate prin alocarea de fonduri din bugetul pentru construirea de biserici. "Vreau sa initiez o dezbatere publica in care sa se analizeze oportunitatea finantarii, in perioada de criza, a lucrarilor la 803 de biserici, in conditiile in care evenimente culturale, precum Festivalul National de Teatru, au primit fonduri cu mult reduse si sunt in pericol sa dispara", a explicat Paleologu.

Potrivit ministrului Culturii, Festivalul International "George Enescu" nu va fi afectat de rectificare, in timp ce lucrarile pentru Teatrul National din Bucuresti, Teatrul de Opereta si Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, care dispun de fonduri europene, vor continua conform graficului.
Publicat Marti, 14 Aprilie 2009 - 16:16
Cuvinte cheie: rectificare, ministerul culturii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours