Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministerul Apararii ar putea achizitiona 24 de avioane multirol, de preferinta noi

Secretarul de stat pentru politica de aparare si planificare a declarat ca Ministerul Apararii Nationale (MApN) ia in calcul achizitionarea a 24 de avioane multirol, de preferinta noi, pentru a putea face trecerea catre avionul de generatia a cincea.

"Prioritatea numarul unu este programul multirol, din cele sase programe de inzestrare strategica. Decizia privind viitorul avion multirol se va lua in viitorul CSAT in functie de resursa financiara care este necesara si capacitatile de operare a acestor avioane, la care se adauga mentenanta. Sunt anumite situatii in care ele costa mai putin dar cand vezi mentenanta care este incepi sa-ti pui intrebari", a spus secretarul de stat din MapN, potrivit Newsin.

Intrebat despre posibilitatea de a cumpara avioane vechi, Oancea a raspuns ca nu este de dorit acest lucru, deoarece nu s-ar mai putea face trecerea catre avioanele de generatie a cincea, disponibile peste 8-10 ani. "Stim foarte bine ca avioanele de generatia a cincea vor fi cam peste opt zece ani, iar acestea sunt cele mai bune si operative. Acum noi vrem sa luam avioane de generatia a patra. Noi suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine. Daca luam acum niste avioane care deja sunt depasite, patruzeci de ani nu mai putem cumpara nimic pentru ca atat tine resursa lor de zbor. Atunci inseamna ca am ramane in urma acestor avioane de generatia a cincea. Peste 8-9 ani, atunci cand si noi vom fi mai bine situati financiar sa incercam sa luam avioane de generatia a cincea", a precizat Oancea.

Secretarul de stat din MApN considera ca nu se impune achizitionarea a 48 de avioane, asa cum se declarase initial, ci mai degraba 24 ar fi numarul necesar care ar putea asigura cerintele NATO, dar si necesarul intern pentru Politia Aeriana. De altfel, oficialul MApN este de parere ca achizitiile ar trebui facute etapizat cu accent pe asigurarea necesarului trupelor care sunt mobilizate in teatrele de operatii externe.
Publicat Marti, 31 Martie 2009 - 13:22
Cuvinte cheie: MApN, avioane, NATO | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours