Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mihai Stanisoara participa la reuniunea informala a ministrilor Apararii din UE

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, va participa, joi si vineri, la reuniunea informala a ministrilor apararii din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Praga, in contextul Presedintiei cehe a Consiliului UE.

In domeniul Politicii Europene de Securitate si Aparare, Cehia si-a definit ca directii de actiune coordonarea operatiilor si misiunilor UE aflate in derulare, dezvoltarea capacitatilor de aparare europene, prin continuarea initiativelor lansate pe timpul Presedintiei franceze, urmarind evitarea duplicarilor dintre UE si NATO si intarirea Parteneriatului strategic dintre Uniune si Alianta.

In acest context, pe parcursul celor doua zile de reuniuni, discutiile ministrilor apararii se vor concentra asupra stadiului derularii operatiilor militare ale UE pentru managementul situatiilor de criza, cu accent pe reconfigurarea operatiei ALTHEA din Bosnia Hertegovina, proiectele din domeniul capacitatilor militare derulate sub coordonarea Agentiei Europene de Aparare si parteneriatele UE in domeniul securitatii internationale.

MApN informeaza ca ministrii vor dezbate, de asemenea, subiectul Parteneriatului strategic NATO - UE, avand ca obiectiv identificarea unor solutii pentru deblocarea relatiilor dintre Uniune si Alianta, inclusiv a cooperarii in teatrele de operatii in care participa atat NATO, cat si UE (Kosovo si Afganistan).

Reuniunea face parte din activitatile ministeriale desfasurate de catre fiecare presedintie semestriala a Consiliului UE, potrivit Newsin.
Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 12:19
Cuvinte cheie: Mihai stanisoara, ministerul apararii, intalnire UE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours