Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marian Sarbu: Cresterea salariilor bugetarilor nu este conditionata de legea unica a salarizarii

Ministrul Muncii, Marian Sarbu,  a declarat dupa discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ca majorarile salariale prevazute pentru acest an nu sunt conditionate de legea unica a salarizarii.

"Sunt discutii premergatoare si nu se conditioneaza nimic", a precizat Marian Sarbu.

Pe de alta parte, reprezentantii FMI prezenti la discutie au anuntat ca nu au venit sa puna niste conditii, ci doar sa discute despre contextul social si economic din Romania.

Surse din Ministerul Muncii au precizat ca in discutiile cu reprezentantii FMI, Bancii Europene de Investitii (BEI) si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) s-a luat in discutie numarul mare de sporuri din Romania si posibilitatea introducerii acestora in salariu, in vederea adoptarii legii unice a salarizarii din sistemul bugetar, potrivit Newsin.

O alta problema avuta in vedere a fost sistemul de pensii din Romania si pensiile speciale acordate angajatilor din anumite ministere, dar si introducerea unui sistem similar de salarizare cu cel din alte tari din Uniunea Europeana, unde salariul de baza reprezinta minimum 80% din veniturile angajatilor, au mai spus sursele mentionate.

Reprezentantii Ministerului Muncii au adaugat ca, in discutile premergatoare cu reprezentantii FMI, nu s-a pus problema inghetarii salariilor si a pensiilor si ca cel mai probabil vor avea loc noi discutii in cursul saptmanii viitoare.
Publicat Vineri, 13 Martie 2009 - 13:30
Cuvinte cheie: Ministerul Muncii, FMI, salarizare, lege unica, bugetari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours