Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

MApN nu accepta blindatele PIRANHA pana nu se rezolva problemele tehnice

Cele sapte blindate PIRANHA din lotul al doilea de blindate livrate in Romania inca din octombrie 2008 au probleme tehnice, iar MApN nu le va accepta pana cand defectiunile nu vor fi remediate, a declarat secretarul de stat in MApN, Ionel Lascu.

Practic, firma elvetiana MOWAG - producatorul transportoarelor PIRANHA - lucreaza de mai bine de sase luni la remedierea problemelor tehnice semnalate de catre reprezentatii MApN, astfel incat, pana acum, ministerul nu a putut incheia procesul de receptie pentru acestea. Astfel, blindatele nu pot fi utilizate, deocamdata, in nicio misiune, a mai declarat seful Departamentului pentru Armamente din MApN.

"Pentru lotul aflat in perioada de acceptanta se desfasoara de catre furnizor reparatiile de care aceste transportoare au nevoie. Nu se pune problema sa le acceptam fara ca absolut toate defectiunile sa fie remediate", a mentionat secretarul de stat, citat de Newsin.

Potrivit oficialului MApN, transportoarele PIRANHA au ajuns in tara cu probleme, acestea fiind mai ales de natura mecanica. "Sunt unele probleme de natura mecanica, iar altele care afecteaza turela", a spus Lascu.

De asemenea, Lascu a precizat ca blindatele "nu vor fi trimise sub nici o forma in teatrele de operatii externe pana cand reparatiile, testele si evaluarile prevazute in contract nu se vor remedia".

Celelalte 14 transportoare amfibii din totalul de 31 ar urma sa ajunga in tara pana in anul 2010, dupa cum urmeaza: sapte in luna octombrie a anului 2009 si ultimul lot, de sapte bucati, in luna septembrie a anului 2010.
Publicat Duminica, 12 Aprilie 2009 - 13:50
Cuvinte cheie: MAPN, blindate PIRANHA, achizitii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours