Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

MAI trimite in Parlament un proiect in sprijinul modernizarii Aeroportului din Iasi

Ministerul Administratiei si Internelor va trimite in Parlament un proiect de lege prin care sa se realizeze un schimb de terenuri intre Agentia Domeniilor Statului si Consiliul Judetean Iasi, lucru necesar pentru demararea investitiei la Aeroportului International Iasi, a anuntat seful CJ Iasi.

Potrivit presedintelui CJ Iasi, Constantin Simirad, initial schimbul de terenuri trebuia facut printr-o ordonanta de urgenta, insa MAI a renuntat la aceasta alternativa din cauza criticilor aduse fostei guvernari care, spune seful CJ, "a abuzat de ordonante", transmite corespondentul NewsIn.

"Vineri am vorbit telefonic si cu presedintele Traian Basescu pe aceasta tema si el crede ca proiectul de lege ar putea fi discutat in Parlament in doua saptamani. Ministerul ne-a solicitat proiectul de lege, noi l-am facut deja si l-am trimis la Bucuresti. Schimbul de terenuri nu se mai face prin ordonanta de urgenta pentru ca fosta guvernare a abuzat de astfel de ordonante", a spus Simirad, in conferinta de presa.

Pe 24 ianuarie 2009, cu ocazia manifestarilor dedicate Unirii Principatelor Romane, presedintele Traian Basesc i-a promis presedintelui CJ Iasi ca il va sprijini pentru demararea proiectului de modernizare a Aeroportului.

Pentru a moderniza Aeroportul din Iasi, autoritatile iesene sunt nevoite sa faca un schimb de terenuri cu ADS, suprafata totala fiind de 140 de hectare. Alte aproximativ 60 de hectare vor fi obtinute de la persoane private prin metoda exproprierii si prin realizarea unor schimburi de terenuri cu o serie de institutii ale statului, printre care se numara SRI sau Agentia de Meteorologie.

Valoarea investitiei in Aeroportul iesean se ridica la circa 220 milioane de euro, CJ Iasi avand in plan incheierea unui parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului. Desi studiul de fezabilitate este finalizat inca de acum cativa ani, CJ Iasi nu a putut demara investitia din cauza problemelor legate de regimul juridic al terenurilor. In acest context, atat in 2007 cat si 2008, CJ Iasi a pierdut cate 10 milioane de lei anual, fonduri alocate de Guvern pentru inceperea investitiei. Pentru anul 2009, actuala guvernare nu a prins in proiectul de buget niciun leu pentru modernizarea aeroportului iesean.

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 16:39
Cuvinte cheie: MAI, Aeroport, Iasi | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours