Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

MAE: Refuzul de la Chisinau, "un gest ostentativ si inamical"

Ministerul roman al Afacerilor Externe considera ca explicatiile diplomatiei de la Chisinau legate de refuzul acreditarii ambasadorului roman sunt "stangace" si "denota preferinta pentru un gest ostentativ si inamical"

"Este o explicatie stangace si departe de adevar, o scuza putin abila si fara legatura cu realitatea si cutuma diplomatica. Aduce mai degraba cu un pretext care ascunde intentiile reale si care denota preferinta pentru un gest ostentativ si inamical", a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, citat de Newsin.

"Intr-o democratie, e imposibil ca propunerea unui ambasador sa fie secreta. Procedura desemnarii unui ambasador in Romania presupune o audiere la Parlament, implicit in acel moment, nominalizarea devine publica", a explicat Serbanescu.

Ministerul de Externe a anuntat vineri ca a primit o nota verbala din partea Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene din Republica Moldova prin care acesta solicita autoritatilor romane sa propuna o alta persoana decat Mihnea Constantinescu pentru postul de ambasador la Chisinau. Nota verbala nu a fost insotita de alte explicatii cu privire la motivele pentru care Chisinaul solicita numirea unui alt ambasador.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Andrei Stratan, a declarat sambata ca, potrivit uzantelor diplomatice si conventiilor internationale in domeniu, numele ambasadorului propus poate fi facut public doar dupa primirea agrementului din partea statului unde acesta urmeaza sa-si indeplineasca misiunea. "Romania a incalcat aceste prevederi si a anuntat numele ambasadorului inainte de a fi primit agrementul", a spus seful diplomatiei de la Chisinau.
Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 16:00
Cuvinte cheie: MAE, chisinau, ambasador, mihnea constantinescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours