Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

MAE organizeaza 184 de sectii de votare in strainatate pentru europarlamentare

Ministerul de Externe va organiza pentru romanii de peste hotare 184 de sectii de votare in strainatate pentru alegerile din 7 iunie, cu trei sectii mai multe decat la europarlamentarele din 2007, dar cu 37 mai putine decat la alegerile parlamentare din 2008.

Dintre cele 184 de sectii de vot, cele mai multe vor fi organizate in SUA, unde vor exista 20, in timp ce in Italia sunt organizate numai 16 si in Spania - noua. Potrivit unor date statistice neoficiale, in Italia ar exista peste 1.100.000 de romani, in Spania in jur de 800.000, iar in SUA un million, potrivit Newsin.

La alegerile din 7 iunie 2009, cele 16 sectii de votare din Italia sunt repartizate astfel: doua la Roma si cate una la Milano, Torino, Ancona, Genova, Florenta, Treviso, Padova, Trento, Catania, Napoli, Bologna, Trieste, Bari si Undine. Cele noua sectii de votare din Spania vor fi organizate la Madrid, Barcelona, Alcale de Henares, Bilbao, Ciudad Real, Zaragoza, Sevilla, Castellon de la Plana si Almeria.

Potrivit legislatiei, poate vota pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie orice cetatean roman aflat in strainatate care are domiciliul sau resedinta in strainatate sau care se afla ocazional in strainatate, care a implinit, inclusiv pana in ziua alegerilor, varsta de 18 ani si care nu s-a inscris in listele de vot ale unui stat membru UE altul decat Romania. Asadar, conform legii, la acest scrutin pot vota si turistii, la orice sectie de votare organizata in strainatate. Ei vor fi inscrisi pe liste suplimentare.

Cetatenii romani care se inscriu pe listele de vot dintr-un alt stat membru al UE nu vor mai avea dreptul sa voteze pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European.
Publicat Sambata, 18 Aprilie 2009 - 08:39
Cuvinte cheie: MAE, sectii vot, europarlamentare, SUA, Italia, Spania | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours